Troba el teu habitatge a barcelona

Un altre anunci infame

El «fabulós» xalet adossat a la venda: okupat i per 200.000 euros bitllo-bitllo

L’agència que comercialitza la vivenda precisa que el desallotjament dels residents actuals està inclòs en el preu de la compravenda

  • Una fatalitat fa caure una de les últimes cases enjardinades d’un barri de Barcelona

El «fabulós» xalet adossat a la venda: okupat i per 200.000 euros bitllo-bitllo
2
Es llegeix en minuts

Comprar una vivenda és més difícil que superar sense una rascada Humor Amarillo i el Gran Prix junts. No només perquè l’euríbor va acabar el 2022 al voltant del 3% i va encarir encara més les hipoteques, sinó perquè hi ha autèntiques cases del terror. Als portals immobiliaris hi ha infàmies a la venda, com el pis de Barcelona que, per 185.000 euros, tenia l’ascensor a la cuina. Però sembla que el surrealisme no té límits ni entén de municipis: a Moralzarzal, una localitat de la Comunitat de Madrid, es ven un xalet okupat per 199.000 euros. A causa dels residents actuals, no s’hi admet visites. Però l’anunci tampoc ensenya cap fotografia real de l’immoble. Si tot això no fos prou càrrega, l’agenda que comercialitza la susdita casa té una subtil exigència: la compravenda ha de ser al comptat. A canvi, el preu inclou el desallotjament dels ‘inquilins’, tot un detall.

Se sap que els anuncis immobiliaris estan plens de trampes, ja siguin preus desorbitats, instal·lacions ruïnoses o distribucions inversemblants. O totes alhora, per què no. Però una altra cosa és trobar-se amb un camp de mines, com és el cas d’aquest xalet, situat a la serra de Guadarrama.

A l’anunci tampoc s’hi aprecia la vivenda

L’usuari de Twitter @ManOwaRFreaK va compartir aquest or (viral) de Moralzarzal, una localitat de gairebé 14.000 habitants. Es pot destacar que l’agència que el comercialitza va directa al gra i avisa els usuaris que llegeixin l’anunci abans de contactar. Amb raó: «¡Vivenda okupada! ¡Compravenda al comptat! ¡No es pot visitar! ¡Desocupació inclosa en el preu!», diu a la primera frase.

Si a hores d’ara algú continua interessat a comprar el xalet, s’haurà de conformar amb dues imatges. En concret, amb dues captures de Google Street View del que, segons afirma l’agència, és el carrer del Portillo de la Mina, a la urbanització Prado de Águila. Aquí, i darrere d’uns arbres que amb prou feines deixen veure la façana, hi ha situada la casa. S’ha de fer ús d’ una mica d’imaginació i creure el que diu la descripció de l’immoble.

«¡És una gran oportunitat, una fabulosa vivenda»

Notícies relacionades

Aquest xalet de somni és un adossat que consta de 161 m² edificats i de gairebé 300 m² de parcel·la. Té dues plantes, un saló menjador amb sortida al porxo, tres dormitoris i un lavabo. També inclou traster i una plaça de garatge en la qual entren dos cotxes. Poc més s’hi ha d’afegir. Bé, sí, l’agència acaba amb un ‘hype’ de manual: «¡És una gran oportunitat! Truqui’ns i l’informarem de com pot adquirir aquesta fabulosa vivenda».

«¿Si soc l’okupa em fan descompte?»

El compte parodia de Twitter @elzulista és cèlebre per denunciar les (infra)vivendes que anuncien els portals immobiliaris, ja siguin de lloguer o de compravenda, i s’ha fet ressò d’aquesta ‘joia’ ubicada a 45 quilòmetres de la capital de l’Estat. Els usuaris de Twitter també han posat la guinda amb comentaris afilats. «Bitllets sense marcar, no consecutius», diu fent broma @SomosBalleneros amb referència a l’exigència que el pagament sigui bitllo-bitllo. «¿Si soc l’okupa em fan descompte?», es pregunta @cameta2. Tot i que la guinda la posa @vickysalsabbq: «Vivim en una distopia preciosa».