Troba el teu habitatge a barcelona

Vivenda

Un projecte immobiliari de l’Ajuntament de Mataró guanya un premi europeu

S’ha imposat en la categoria de finançament just per a vivendes assequibles dels European Responsible Housing Awards

Un projecte immobiliari de l’Ajuntament de Mataró guanya un premi europeu

Ayuntamiento de Mataró

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte ‘Lloguem!’ impulsat per l’Ajuntament de Mataró (Maresme) per transformar el mercat de lloguer de vivenda ha guanyat el premi en la categoria de finançament just per a la vivenda assequible dels European  Responsible Housing Awards.

Aquests premis reconeixen les millors pràctiques i les actuacions més innovadores en l’àmbit de la vivenda pública a Europa. El jurat, format per 15 experts en vivenda de la Comissió Europea, el Banc Europeu d’Inversions i el Sindicat d’Inquilins, ha valorat la innovació d’un projecte que, a través d’una fórmula cooperativa i basant-se en l’economia social, vol aportar noves solucions a l’escassetat d’oferta de lloguer assequible a la ciutat i oferir uns lloguers per sota del preu de mercat.

L’acte d’entrega dels guardons ha tingut lloc aquest dijous, 16 de juny, en el marc del 3r Festival Internacional de la Vivenda Social, que s’està celebrant des de dimarts a Hèlsinki.

’Lloguem!’ competia contra un projecte de vivenda assequible per a graduats universitaris a la ciutat polonesa de Poznán, un projecte de vivenda social sense ànim de lucre a Tuzla (Bòsnia i Hercegovina), i un projecte de vivenda pública i respectuós amb el medi ambient al barri de Svartlamon a Trondheim (Noruega).

Els European Responsible Housing Awards van néixer el 2014 com una iniciativa finançada per la Unió Europea i centrada en la responsabilitat social corporativa al sector de la vivenda social i assequible. Mataró competia en aquesta edició contra un total de 70 propostes procedents de 20 països diferents.

Un projecte amb impacte a la ciutat

Nascut el 2018, una de les finalitats principals de ’Lloguem!’ és transformar el mercat de lloguer de vivenda a Mataró facilitant a les persones inquilines l’accés a una vivenda assequible i amb valors socials i solidaris. El projecte vol donar una nova vida a vivendes desocupades de la ciutat i fomentar que la ciutadania de Mataró tingui un accés més gran a la vivenda oferint uns lloguers per sota del preu de mercat.

Notícies relacionades

Actualment el projecte ja disfruta d’un impacte notable a Mataró i compta amb unes 70 sòcies i ja n’hi ha d’altres en llista d’espera per accedir a noves vivendes cooperatives de lloguer. El nombre de propietaris que han posat els seus pisos a disposició de la cooperativa arriba a la cinquantena i en la majoria de casos la intenció és perpetuar la col·laboració amb ‘Bloc Cooperatiu’ més enllà de la data dels actuals contractes.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Mataró