Troba el teu habitatge a barcelona

El lloguer d'habitacions, una oferta a l'alça amb la pandèmia

La Covid-19 està afectant també les fórmules habituals d'arrendament de la vivenda

alquilerhabitaciones

alquilerhabitaciones

1
Es llegeix en minuts
VERÓNICA SEDEÑO

Des que va esclatar la crisi del coronavirus moltes coses han canviat. Les restriccions, confinaments i tocs de queda han modificat la majoria d’hàbits de la societat, amb les seves conseqüents alteracions. En aquest sentit, el mercat de la vivenda de lloguer també s’ha vist afectat pel que es denomina la «nova normalitat». Al costat oposat, l’oferta d’habitacions de lloguer ha crescut exponencialment. 

La inestabilitat laboral i la formació ‘online’ són dos dels principals aliats d’aquesta nova tònica d’arrendament. Són moltes les persones que per problemes d’ocupació  no poden atendre el pagament d’una vivenda de lloguer, per això recorren a les habitacions. D’altra banda, molts dels estudiants que es desplacen a altres ciutats a cursar els seus estudis universitaris i que abans eren un nucli destacat del mercat del lloguer, ara estan sotmesos a les classes ‘online’. Això retalla els seus desplaçaments i fa que, cada vegada més, optin pel lloguer d’habitacions

Sigui quina sigui la causa, l’augment en la demanda per les habitacions de lloguer ha fet créixer a plataformes com Spotahome, especialitzada en aquest tipus d’operacions. 

Notícies relacionades

A més, són també diversos els hotels en diferents ciutats d’Espanya que han apostat per aquesta fórmula. Davant la baixada de reserves per la crisi del coronavirus, alguns establiments han optat pel lloguer de les seves habitacions per atraure nova clientela

La mitjana i la llarga estada solen ser les pràctiques més habituals en aquest tipus de contractes, els quals donen més llibertat als seus inquilins a l’hora de cancel·lar-los o actualitzar-los.