Troba el teu habitatge a barcelona

INFORME DE FINQUES FORCADELL

L'alça de lloguers amenaça els negocis de BCN

Les rendibilitats exigides pels inversors apunten noves formes alternatives de cobrament per als llogaters

zentauroepp48278539 portal angel190522184012

zentauroepp48278539 portal angel190522184012 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Els lloguers en locals comercials al centre de Barcelona han arribat a nivells «difícilment assumibles pel volum de negoci», segons afirma l’últim informe de la immobiliària Forcadell. Les rendibilitats exigides pels inversors immobiliaris oscil·len entre el 4% i el 6% amb inversions de l’ordre d’entre 500.000 i 1,5 milions d’euros, que està causant que s’estiguin plantejant «fórmules alternatives per als arrendataris, com el lloguer variable que es taxa en funció de les vendes», segons el mateix informe. L’alt nivell de les rendes pagades està causant una caiguda del marge de benefici dels negocis i que es prevegi una rotació d’arrendataris més gran o fins i tot més índexs de desocupació, afirmen els experts de Forcadell. 

Notícies relacionades

Els principals impulsors d’aquestaelevada demanda de localssón les entitats bancàries, atentes a la creixent demanda d’espais per part del sector de la distribució i la restauració. També un altre tipus de negocis estan impulsant demanda de locals, com clíniques dentals, d’estètica i de salut. També els gimnasos estan demandant locals a peu de carrer amb superfícies superiors als 1.000 metres quadrats.

L’informe de Forcadell constata que els preus dels locals han augmentat un 4,6% a Sant Gervasi, un 3,5% a Sant Antoni, i un 2% a Sarrià. Els tècnics de Forcadell destaquen l’alt interès inversor en la segona línia de l’eix comercial de Sants-les Corts per l’atractiu de rendibilitats entorn del 6,7% anual. Al barri de la Sagrada Família les rendes ja són elevades, entorn dels 57 euros al mes per metre quadrat, però amb rendibilitats que superen el 4,5%. El preu dels locals de lloguer està acompanyat per la tendència general d’alça de lloguers de la vivenda a Barcelona.