Troba el teu habitatge a barcelona

grans salons

BBConstrumat aposta pel creixement sostenible del sector

La biennal de la construcció se celebra del 14 al 17 de maig al recinte de la Gran Via de Fira de Barcelona

zentauroepp38556458 economia de bbconstrumat de fira de barcelona190503130711

zentauroepp38556458 economia de bbconstrumat de fira de barcelona190503130711 / ADRIAGOULAPHOTO

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Davant la visió pessimista que els contractistes d’obres públiques tenen de l’evolució del sector, especialment per la contracció de la inversió pública en obra civilBarcelona Building Construmeta (BBC), l’aparador comercial del sector de la construcció en la seva més àmplia extensió, observa que "hi ha un creixement sostenible" i que l’objectiu ha de ser que "no hi hagi grans acceleracions, de manera que l’aprenentatge del que ha passat fins ara ens faci ser més resilients", Així ho interpreta Ana Vallés, presidenta del saló de Fira de Barcelona, que entre el 14 i 17 de maig posarà en marxa la seva 21a edició biennal, després de 40 anys d’activitat. 

"Volem comptar amb tots els agents de la cadena de valor del sector. També tindran un espai les grans constructores, així com despatxos d’arquitectura i enginyeria", ha precisat la directora del certamen, Ione Ruete. Durant la presentació de la nova edició de la fira ha recordat l’"aposta pel valor per acompanyar al sector en la seva transformació" que el certamen va fer el 2017 i que aquesta aposta, a més, se sosté en millors xifres que en l’última edició: 405 expositors, un 34% més, i 14.809 metres quadrats d’exposició, un 8% més que fa dos anys.

Principal referent del sector

Vallés ha destacat que el saló es manté com "el principal referent per al sector, que és el motor de la nostra economia." I ha assenyalat la innovació, la digitalització i la connectivitat "com les claus per a un creixement sostenible". En aquesta pròxima edició, la fira té per objectiu la innovació i la digitalització del sector, afrontar els reptes globals que imposa l’economia, com ara oferir alternatives als nous  habitants –principalment els joves– de les ciutats i abordar el marc regulatori pel que es refereix a les tendències en la contractació pública.

Notícies relacionades

Aposta, així mateix, per la sostenibilitat del sector, de manera que juntament amb les empreses Evowall i Arquima, es construiran dos edificis residencials de 90 metres quadrats, que responen a criteris d’eficiència energètica i en els qual s’hi inclouen tots els elements que necessita una casa per ser sostenible. Les dues vivendes seran traslladades després del certamen als seus emplaçaments futurs.

En l’espai Future Arena, BBConstrumat incorpora l’espai d’innovació, on inclourà, en 2.000 metres quadrats, els projectes més transformadors del sector. Destaquen Co-working robot, de l’Institut d’Aquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), dos braços de robot que constuiran components arquitectònics. En aquesta àrea s’hi inclou una zona de ‘start-ups’, on destaquen empreses com Biprocel, que ha creat un material biotecnològic a partir de residus de cel·lulosa.