Legítima defensa

Absolt l’independentista que va deixar cec un exlegionari que el va agredir prèviament a Vilanova i la Geltrú

L’Audiència aprecia l’eximent de legítima defensa i condemna l’exmilitar per lesions i amenaces

L’independentisme i la llengua, els temes que més polaritzen a Catalunya, segons l’Institut per la Pau

Absolt l’independentista que va deixar cec un exlegionari que el va agredir prèviament a Vilanova i la Geltrú

ARNAU VALVERDE

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Audiència de Barcelona ha absolt l’independentista que va clavar un cop de puny i va deixar cec d’un ull un exlegionari que l’havia agredit prèviament. Els fets van passar a Vilanova i la Geltrú durant la celebració de la Diada de l’11 de setembre del 2020. El tribunal admet que l’independentista va actuar en legítima defensa després que el simpatitzant espanyolista l’agredís prèviament per l’esquena perquè portava una estelada lligada al coll.

En canvi, l’exlegionari ha sigut condemnat a dos anys de presó, 360 euros de multa i 1.000 euros d’indemnització per lesions i maltractament d’obra amb l’agreujant de discriminació ideològica. Tampoc es podrà acostar ni comunicar-se amb l’altra víctima durant dos anys. La Fiscalia de Delictes d’Odi demanava per a l’independentista quatre anys de presó i 103.000 euros d’indemnització a la víctima. En canvi, per a l’exmilitar demanava dos anys de presó i 1.350 euros de multa.

«El de la bandereta, vine aquí, et mataré»

Notícies relacionades

Segons es considera provat, l’exlegionari, que exhibia simbologia d’extrema dreta, va increpar i va amenaçar l’home i la seva dona quan tornaven a casa amb una estelada, procedents de la concentració independentista de l’11 de Setembre. Sense cap discussió ni provocació prèvia, l’exlegionari li va dir: «El de la bandereta, vine aquí, treu-te aquesta bandera, et mataré». La parella va accelerar el pas i va voler marxar sense fer-li cas, però l’acusat el va colpejar per l’esquena. Aquest es va girar instintivament i li va donar un cop de puny a la cara de manera que li va trencar el vidre de les ulleres a l’exlegionari, que se li va clavar a l’ull.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO de Vilanova.