Judici

Un dels ultres que va apallissar un independentista a Barcelona reconeix l’agressió

agressio ultra a un jove a la confluncia dels carrers balmes i rossello de barcelona ho expliquem a lespecial catalunya nit amb laura rosel fi / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els acusats de donar una pallissa a un manifestant independentista l’octubre del 2019, després de concentrar-se a la plaça d’Artós de Barcelona en una manifestació ultra durant els dies postsentència del procés, han negat formar part de grups neonazis, en el judici que ha començat aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia.

Un d’ells sí que ha reconegut que va donar «tres puntades de peu als glutis» de la víctima i li ha demanat perdó. Dos més han reconegut que van ser a la zona on es va produir l’agressió, però han assegurat que van marxar al veure que hi havia molta tensió.

Notícies relacionades

La fiscalia demana cinc anys de presó per als acusats per un delicte de lesions amb els agreujants de discriminació ideològica i abús de superioritat i disfressa. L’acusació popular, exercida per l’Ajuntament de Barcelona, demana també cinc anys de presó, i considera que se’ls ha de sumar un delicte de desordres públics, ja que l’agressió es va produir al recorregut realitzat pels membres de la manifestació ultra que desfilaven pels carrers de la capital catalana al crit d’«‘a por ellos’», llançant objectes i amenaçant i atemorint les persones que trobaven pel camí.

El jove agredit va ser atès per l’Oficina per la No Discriminació de l’ajuntament, que considera que hi ha hagut un delicte d’odi.