En coalició amb els comuns

El socialista Juan Luis Ruiz, investit alcalde de Vilanova i la Geltrú

El socialista Juan Luis Ruiz, investit alcalde de Vilanova i la Geltrú

GEMMA SÁNCHEZ / ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El socialista Juan Luis Ruiz ha sigut investit alcalde de Vilanova i la Geltrú durant la sessió extraordinària de constitució del Ple municipal, que s’ha celebrat aquest dissabte al migdia.

Ruiz assumeix l’alcaldia gràcies als vots dels 11 regidors del PSC i els dos d’En Comú Podemde Iolanda Sánchez, que sumen els 13 necessaris per conformar una majoria absoluta. Així, es plasma l’acord de govern en coalició, que les dues formacions van anunciar dimarts passat.

Fa quatre anys, el PSC va guanyar les eleccions amb tot just 60 vots de diferència amb els republicans, però un pacte a última hora entre ERCJunts i la CUP va impedir que Juan Luis Ruiz portés els socialistes a l’alcaldia. Ruiz es converteix així en el vuitè alcalde de la ciutat des del 1979, i el quatre que surt de les files del PSC; i ha esbancat la fins ara alcaldessa, Olga Arnau (ERC), que ha governat la ciutat durant l’últim mandat.

Les eleccions del 28 de maig van comptar amb una participació notablement més baixa, en relació amb els anteriors comicis municipals, del 2019. En aquella ocasió van votar 31.319 persones, un 62%. Aquest any, el percentatge de participació s’ha quedat en el 52%, amb 26.854 vots comptabilitzats.

Transformem, el partit municipalista que s’ha estrenat en aquestes eleccions i ha aconseguit tres regidors (i ha quedat només per darrere del PSC i ERC), va ser la sorpresa dels comicis. Tot i que van mantenir negociacions, finalment no van firmar el pacte al costat del PSC i En Comú Podem.

Això sí, a mesura que avanci el mandat, el govern podria ampliar la seva majoria amb els tres regidors de Transformem. En declaracions a aquest mitjà, el nou alcalde no va descartar que la formació s’unís al govern municipal en el futur: «A curt termini és complicat, però no tanquem la porta que en el futur, si encaixen els nostres programes, acabin participant en la governabilitat».

Notícies relacionades

Socialistes i comuns estrenen un mandat marcat per les discrepàncies respecte a l’anterior govern en matèria, per exemple, de recollida d’escombraries: «Quan comenci el mandat parlaré amb els responsables de l’empresa concessionària de la recollida d’escombraries per ampliar de manera urgent el servei», va assegurar Ruiz a EL PERIÓDICO. A l’agenda del flamant alcalde també consten com a punts urgents revertir la instal·lació del carril bici a la Ronda Ibèrica «de manera que torni a tenir dos carrils per costat», o la creació d’un nou pla de mobilitat urbana sostenible.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO de Vilanova.