Vaga a la Renfe

Els treballadors dels tallers de Renfe a Vilanova i la Geltrú convoquen quatre dies de vaga parcial

Els representants de la plantilla denuncien falta de voluntat negociadora

  • Les alcaldesses de Sitges i Vilanova denuncien el «desbordament» de passatgers a l’R2 de Rodalies

  • Desenes de passatgers atrapats en un tren de Rodalies frenat per un con entre Vilanova i Cubelles

Els treballadors dels tallers de Renfe a Vilanova i la Geltrú convoquen quatre dies de vaga parcial

DIEGO CALDERÓN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els treballadors de la Base de Manteniment Integral (BMI) de Renfe a Vilanova i la Geltrú han anunciat quatre dies de vaga parcial per exigir millores laborals. La plantilla dels tallers preveu parar l’activitat entre les 12 h i les 14 h els pròxims 2, 9, 16 i 23 de juny. Denuncien una carència continuada de personal, falta d’inversions, incidències en motors dels trens i una falta de material per fer el manteniment dels combois.

Alhora, demanen recuperar la part de sou que se’ls va retallar l’any passat. Els sindicats asseguren que fa un any que reclamen totes aquestes qüestions a la direcció de Renfe, sense avançar.

En el comunicat, els sindicats asseguren que convoquen la vaga davant l’«escassa voluntat negociadora de la direcció de l’empresa i la seva falta de consideració cap a la plantilla». Entre les seves denúncies, destaquen la carència continuada de personal, la reducció en les inversions, incidències en motors dels trens i falta de material per fer el manteniment. Uns perjudicis que, segons els sindicats, «acaba afectant els usuaris de Rodalies».

Notícies relacionades

Les organitzacions sindicals també manifesten que han rebut molt poca informació per part de la direcció de Renfe i que ha sigut d’escassa qualitat, cosa que implica «una falta de transparència i de respecte a tota la plantilla».

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova.