Carta a la directora de Rodalies

Les alcaldesses de Sitges i Vilanova denuncien el «desbordament» de passatgers a l’R2 de Rodalies

  • Els experts dubten de la hipòtesi del llamp sobre l’estació de Gavà

  • L’estació de Gavà podria trigar quatre mesos per tornar a estar al 100%

Les alcaldesses de Sitges i Vilanova denuncien el «desbordament» de passatgers a l’R2 de Rodalies

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les alcaldesses de Sitges i Vilanova i la Geltrú, Aurora Carbonell i Olga Arnau, respectivament, han enviat aquest divendres una carta a la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, en què li expressen el seu malestar i inquietud per la situació generada per l’avaria a la línia R2 al seu pas per Gavà. Les regidores, totes dues d’Esquerra, comparteixen la seva «màxima preocupació» per la situació que s’està vivint aquests dies, amb desplaçaments, es queixen, que són «pràcticament impossibles de fer en condicions òptimes amb tren».

Notícies relacionades

El servei, escriuen les dues alcaldesses, «ofereix unes condicions d’absolut desbordament de passatgers en els pocs trens que circulen», cosa que està obligant molts ciutadans a «utilitzar el vehicle privat», es lamenten. «Avui dia, Renfe-Adif encara no ha ofert cap transport alternatiu», es queixen, una cosa que Renfe, de fet, ha esmenat aquest matí amb sortides cada mitja hora entre Castelldefels entre les 6.30 i les 9.00 hores. A la tarda, s’afegeixen autobusos fins a Gavà i Castelldefels des de la capital catalana entre les 17 i les 19 hores. En total, Renfe calcula que cada setmana podrà cobrir unes 30.000 places gràcies als autobusos complementaris per als quals seran vàlids els títols de transport de Rodalies.

Conseqüències

En la missiva, Arnau i Carbonell també adverteixen de les conseqüències econòmiques que pot comportar l’avaria a l’estació de Gavà. Per això reclamen a Adif informació i concreció sobre el període d’afectacions després que aquest diari advertís que en un document intern del gestor públic ferroviari es parla de fins a quatre mesos per recuperar el 100% de l’operativitat. Això afectaria de ple, assenyalen, la temporada turística d’estiu. Les dues alcaldesses d’ERC acaben la carta a la directora de Rodalies recordant el dèficit d’inversions en matèria d’infraestructures. Segons els seus càlculs, només s’ha fet el 30% del que s’havia compromès.