Parricidi de Vilanova

L’Audiència de Barcelona descarta l’ingrés en un psiquiàtric del parricida de Vilanova

  • Tant la presumpta inductora del crim com el mateix jove han sigut exculpats

  •  Ell serà sotmès a controls rutinaris i podrà viure en llibertat

L’Audiència de Barcelona descarta l’ingrés en un psiquiàtric del parricida de Vilanova

Pol Solà, ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Audiència de Barcelona ha descartat l’ingrés en un centre psiquiàtric del jove que va matar el seu pare el juny del 2019 a Vilanova i la Geltrú.

El jove va patir un brot psicòtic creient-se que ell formava part d’un grup parapolicial i el seu progenitor era un mafiós.

A l’octubre el jurat popular el va eximir totalment dels fets per alteració mental i també va exculpar la suposada inductora del crim.

Llibertat vigilada durant 17 anys

El jove va sortir en llibertat el març passat i des d’aleshores, segons la magistrada, segueix el tractament per controlar la malaltia i no hi ha proves que apuntin a descompensacions.

Per això no veu procedent ingressar-lo en un centre i decreta llibertat vigilada i controls rutinaris durant 17 anys.

Els danys materials els pagarà la companyia d’assegurances

La sentència estableix que Ismael M.S. haurà de seguir en llibertat vigilada per un temps màxim de 17 anys, amb el tractament farmacològic actual i seguint les visites psiquiàtriques programades per l’equip de salut mental, que haurà d’informar l’Audiència de la seva evolució una vegada al trimestre. Els danys causats a l’immoble per l’incendi provocat pel fill, valorats en uns 5.300 euros, els pagarà la companyia d’assegurances.

La suposada inductora del crim, absolta

En el judici amb jurat popular es va jutjar també una amiga del parricida a qui s’acusava d’haver induït el crim.

La jove va quedar absolta de tots els càrrecs.

Els membres del jurat van considerar que, basant-se en els informes psiquiàtrics, la noia no era capaç de fer que el seu amic, amb un brot psicòtic, matés el seu pare.

També absolta del delicte d’estafa

Tampoc la van considerar culpable del delicte d’estafa de què era acusada, al considerar que els diners que el noi va prendre als seus pares per entregar-l’hi podien ser per pagar despeses comunes mentre vivien junts.

L’absolució ha quedat també confirmada en la sentència.

Notícies relacionades

A més, la magistrada descarta investigar per estafa, falsedat o intrusisme, per altres fets, l’acusada i la seva actual parella.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova