Per què és important tenir un pla d'entrenament al gimnàs? Dos factors que s'han de tenir en compte a la rutina

Eurofitness, amb més de 10 gimnasos situats a Barcelona, Sant Cugat o Badalona, entre altres municipis, ofereix assessorament personalitzat

Per què és important tenir un pla d'entrenament al gimnàs? Dos factors que s'han de tenir en compte a la rutina
3
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Planificar l'entrenament és essencial per a qualsevol tipus de disciplina esportiva, també per al fitnes. Es tracta de l'única manera d'aconseguir metes reals amb una preparació física adequada que, a més, permetrà consolidar resultats i evitar un abandonament prematur per frustració, que en molts casos arriba per la falta de resultats.

“Planificar és la clau per a començar bé una preparació física. Per a fer-ho cal tenir en compte diferents factors i s'ha de buscar el programa ideal per a cada objectiu. Hi ha persones que necessiten un pla més intens i curt, i altres una activitat més moderada enfocada a mantenir-se”, expliquen des d’Eurofitness, que té més de 10 gimnasos situats a Barcelona, Sant Cugat o Badalona, entre altres municipis.

Els beneficis de la planificació esportiva

La Sara, ballarina de Swing, és un exemple que planificar un entrenament pot millorar substancialment els resultats. En el seu cas, les millores van arribar amb l’ajuda del Marc, entrenador personal d’Eurofitness. “Vaig veure que em faltava velocitat i agilitat, sobretot, amb les acrobàcies”, explica. El Marc va planificar una rutina personalitzada per a guanyar força i velocitat de reacció, i els resultats van arribar molt de pressa. “A les poques setmanes el meu company de ball em deia que volava amb les acrobàcies. Els entrenaments van ser molt eficients i vaig agafar molta potència i resistència a les cames”, assegura la ballarina.

Els entrenaments van ser molt eficients i vaig agafar molta potència i resistència a les cames

Sara / Clienta d’Eurofitness

El cas de la Sara és extensible a altres objectius esportius com perdre pes, guanyar massa muscular o, simplement, manteniment. Planificar entrenaments té beneficis com organitzar molt millor el temps i consolidar una activitat física de manera regular. Però, a més, es pot aconseguir el més complex: adoptar l'hàbit i no abandonar-lo als pocs mesos.

Què s’ha de tenir en compte per a planificar l'activitat física?

Des d’Eurofitness apunten que hi ha diferents factors a tenir en compte per a planificar l'activitat física.

La condició física

La condició física és, probablement, el més important. Es tracta del punt de partida de qualsevol rutina d'entrenament i del primer que s'ha de tenir en compte a l'hora d'organitzar-la. “És important que es comenci amb un programa d'entrenament suau i anar incrementant la seva intensitat progressivament, a mesura que el cos es vagi acostumant”, expliquen des d’Eurofitness.

En aquest sentit, l'assessorament professional marca la diferència. “Els nostres tècnics, per exemple, assessoren a tothom per a iniciar rutines que s'adaptin al seu estat, d'aquesta manera s'evita un possible risc de lesions per sobrecàrrega i, a més, la primera experiència serà molt positiva”, apunten.

Eurofitness compta amb unes modernes instal·lacions aquàtiques als seus centres /

Eurofitness

Identificar objectius

El segon factor clau és l'objectiu. En funció de la meta que vulgui aconseguir-se, la rutina serà una o una altra. En aquest sentit, marcar-se metes objectives és una cosa que juga un paper molt important. Així, per exemple, si es vol mantenir el pes, és important combinar exercicis de força amb cardio moderat. “Els primers ajuden a construir músculs, que consumeixen més calories en repòs que el greix. El cardio, d'altra banda, és essencial per a cremar calories”, apunten des d’Eurofitness. Els exercicis multiarticulars treballen diferents grups musculars i poden ajudar a treballar la tonificació.

D'altra banda, per a perdre pes també són essencials els exercicis de força per a cremar més calories i el cardio per a guanyar resistència al cansament. “És aconsellable demanar a l'entrenador que t'ajudi a dissenyar un ‘planning’ de rutines personalitzades”, expliquen.

Sala de cardio d'un gimnàs Eurofitness /

Eurofitness

Eurofitness, aliat per a aconseguir resultats

La planificació és essencial per a qualsevol objectiu, per aquest motiu és important buscar ajuda professional en centres esportius com Eurofitness. Pots consultar més informació a través del seu Whatsapp o demanar una invitació a la seva pàgina web.