Assessorament en el gimnàs: per què tenir un entrenador personal?

Aquests professionals ajuden les persones usuàries dels gimnasos a aconseguir els seus objectius en menys temps

DiR disposa de més de 350 experts en els 20 clubs esportius que té a la província de Barcelona

Amb un entrenador personal els resultats arriben abans

Amb un entrenador personal els resultats arriben abans / Cedida

3
Es llegeix en minuts
Xavier Oliva

Anar al gimnàs és un hàbit que requereix d'esforç i constància. Els canvis físics són una qüestió de temps i cal posar-se metes objectives per a aconseguir-los. Així doncs, és molt important triar la rutina i les activitats que millor s'adaptin als objectius que es vulguin aconseguir com perdre pes, guanyar múscul o tonificar.

En aquest sentit, deixar-se assessorar pels experts que es poden trobar en el gimnàs o per un entrenador personal que planifiqui una rutina totalment personalitzada pot suposar l'èxit. Per aquest motiu, és molt important triar un gimnàs que ofereixi aquest tipus de serveis. Un exemple seria DiR que, amb 19 clubs esportius a la ciutat de Barcelona i un a Sant Cugat, ofereix diferents modalitats d'entrenador personal.

Avantatges d'un entrenador personal

L'entrenador personal és una de les millors maneres d'aconseguir objectius concrets amb èxit i en menys temps. El seu treball és oferir un pla personalitzat i les millors pautes als usuaris per a aconseguir un entrenament més complet. Per aquest motiu, l'entrenador personal té molts avantatges:

  1. S'aconsegueixen objectius. Aquesta figura marca la rutina, la intensitat i la progressió. Quan es defineix bé un entrenament, els resultats arriben. L'entrenador personal fixarà els objectius, programarà les sessions d'entrenament i anirà fent seguiment per a aconseguir arribar al punt desitjat.

  2. Millorar i aprendre la tècnica. L'entrenador personal és un especialista que coneix al detall cada exercici del pla d'entrenament. En moltes ocasions, els exercicis no s'executen bé i es corre el risc de patir lesions. Aprendre la tècnica d'execució és un dels aspectes més rellevants.

  3. S'adapta a les necessitats temporals. Els entrenadors personals s'adapten a les demandes temporals i saben aprofitar el màxim els minuts i hores que s'inverteixen en els entrenaments per a assolir resultats.

  4. Suport moral. En moltes ocasions, les persones que comencen a anar al gimnàs es frustren o no troben la motivació. Un entrenador personal també acompanya a l'usuari en la part anímica, buscarà activitats per a mantenir l'atenció i donarà suport per a aconseguir els resultats esperats.

Una sessió de DiR Jambox /

Cedida

Dos tipus d'entrenador personal presencial i un online

DiR compta amb dues modalitats d'entrenador personal presencial: un individual i un altre grupal conegut com Fit Group Training. La xarxa de clubs esportius catalans dipsosa en l'actualitat de més de 100 professionals dedicats a aquesta tasca que s'adapten a les necessitats de cada usuari i també als horaris.

En el primer cas, l'entrenador personal individual, es defineix la meta de les persones usuàries i es crea un entrenament a mesura per a aprimar, guanyar múscul, tonificar, optimitzar el rendiment en algun esport o, simplement, per salut, adaptant-se al nivell de la persona i la seva disponibilitat horària.

L'altra fórmula que ofereix DiR a les seves persones usuàries és el Fit Group Training. En aquest cas, s'ofereixen sessions d'entrenament per a grups reduïts amb un entrenador expert. Un tipus d'activitat més motivadora i divertida, amb persones que comparteixin el mateix objectiu i amb la supervisió d'un expert. Aquest tipus d'entrenament es duu a terme en sales de fitnes o en altres espais i es basen, principalment, en entrenament funcional guiat.

Personal Training Digital: l'entrenament personal online de DiR

En moltes ocasions és molt difícil tenir una estabilitat horària. O, per exemple, moltes persones viatgen i no poden assistir sempre al gimnàs. DiR s'ha adaptat aquest tipus d'usuaris amb el Personal Training Digital, un servei disponible en l'app MyDiR, en el qual els entrenadors personals programen entrenaments mensuals perquè es puguin fer quan es vulgui i on sigui.

La persona usuària tan sols ha d'emplenar un qüestionari i en 24/48 hores rep el programa personalitzat d'entrenament. Cada setmana es fa un seguiment amb un qüestionari i es modifica l'entrenament d’aquell mes per a adaptar-lo més a les característiques i preferències del client, tant pel que fa als exercicis, la intensitat i el material requerit. Una vegada finalitzat el mes, es fa un altre qüestionari i es canvia el programa per a continuar evolucionant.