Tornada al gimnàs després de l'estiu: Com tornar a motivar-se?

Els experts recomanen marcar-se objectius i prioritzar la qualitat dels entrenaments a la quantitat

El millor és seleccionar un club que disposi de diferents activitats com és el cas de DiR

Tornada al gimnàs després de l'estiu: Com tornar a motivar-se?

Cedida / SpinDiR

5
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Setembre és sinònim de tornada a la rutina després de les vacances. L'estiu va arribant a la seva fi. Els viatges a racons paradisíacs amb la família i amics o les tardes de terrasses, donen pas a la rutina. Tornar al treball o a estudiar… Portar als nens per a dalt i per a baix tot el dia… Realitzar les mil i una tasques de casa… En definitiva, torna l'enrenou diari.

La volta de les vacances també és el moment de recuperar la rutina esportiva. Perquè sí, no sols cal començar a practicar esport a la primavera per a lluir margalló a l'estiu, es treballa tot l'any. Practicar esport és una de les millors maneres de desconnectar del dia a dia amb una gran quantitat de beneficis físics i mentals.

Una sessió de SpinDiR

/ Cedida / SpinDiR

Però la volta a la rutina i l'arribada del fred moltes vegades compliquen la tasca. Que comenci el dia i fosquegi més tard, a més del clima de tardor i hivern, fa més difícil la pràctica d'esports a l'aire lliure. En aquest sentit, la millor manera de moure l'esquelet durant l'any és, sens dubte, apuntant-se a gimnasos o clubs esportius com seria el cas de DiR que, amb 20 clubs a la província de Barcelona, ofereix un ventall molt important d'activitats i serveis 364 dies de l'any.

Com recuperar la motivació per a tornar al gimnàs?

El problema, en moltes ocasions, és reenganxar-se amb l'activitat esportiva. A qui no li ha passat mai que, després d'una temporada d'inactivitat, tornar al gimnàs es fa costa amunt? Sobretot, després d'un mes de tranquil·litat en el qual probablement no s'ha fet res. És per això que trobar la motivació es converteix en la primera missió abans de tornar a practicar esport.

Per a reenganxar-se de nou, des del DiR recomanen:

  1. Marcar uns objectius clars. Definir si es vol perdre pes, guanyar múscul, definir o millorar la salut és, probablement, la millor manera de trobar una primera motivació.

  2. No comparis el rendiment pre i post vacances. Segurament, abans de l'estiu el rendiment era major. És normal que després d'unes setmanes de descans sigui una mica inferior. El cos té memòria i es recupera ràpidament.

  3. Millor qualitat i no quantitat. Després de vacances l'ideal és fer una progressió. “Per a evitar lesions, cruiximent i desmotivació, és molt més aconsellable realitzar tres o quatre entrenaments a la setmana d'intensitat moderada, que dues o tres al màxim”, asseguren des del club esportiu.

Probablement, els primers dies són els més durs. Però a mesura que vagin passant les setmanes i s'assenti l'hàbit, serà molt més senzill sortir de casa per a anar al gimnàs.

Per a tornar a la rutina esportiva és necessari definir uns objectius clars i assumibles

/ Cedida / DiR

Beneficis de practicar esport

Practicar esport és un dels millors hàbits saludables que existeixen. Els beneficis d'anar al gimnàs són tant físics, com a mentals. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana realitzar entre 150 minuts d'activitat aeròbica d'intensitat moderada o 75 d'alta intensitat cada setmana. Entre els beneficis de la pràctica esportiva, els experts destaquen:

  1. Millora de la salut cardiovascular. Enforteix el cor i redueix el risc de patir malalties cardíaques i accidents cerebrovasculars, entre altres.

  2. Controlar el pes. Juntament amb l'alimentació saludable, l'activitat física és la millor manera de mantenir un pes saludable.

  3. Redueix els nivells d'estrès. Amb l'exercici s'alliberen endorfines i, per tant, es redueix el nerviosisme acumulat.

  4. Millor qualitat del somni. El somni es concilia molt millor i la qualitat del mateix també augmenta.

A més d'aquests quatre beneficis, l'esport també enforteix els ossos i els músculs, millora l'equilibri i la coordinació, i augmenta l'energia de la persona que el practica la resta del dia. Així doncs, apuntar-se al gimnàs no sols és una inversió estètica, també suposa una millora substancial de la qualitat de vida.

Així són els millors clubs esportius de Barcelona

Un dels factors que més importen a l'hora de practicar exercici és trobar el centre adequat. En aquest sentit, DiR és una de les millors opcions de Barcelona i també de Sant Cugat. Amb 19 centres repartits per la Ciutat Comtal i un a la ciutat vallesana s'ha convertit en un dels clubs de referència a la província. Tant, que no és estranyar que tinguis un al costat de casa o prop del treball. No hi ha excuses!

DiR obre 364 dies a l'any, oferint una àmplia oferta de fitness i wellness amb més de 50 tipus d'activitats dirigides per a tots els targets. I les xifres parlen per si mateixes: el grup de clubs esportius català realitza 24.000 activitats dirigides cada mes en modalitat presencial o en ‘streaming’.

La seva oferta va acompanyada d'àmplies sales de fitness amb màquines d'última generació i l'assessorament professional de tècnics especialitzats que s'inclou en la quota. Més enllà dels gimnasos, DiR ofereix també piscines, zones d'aigües, solàrium i pistes de pàdel, a més d'espais ‘boutique’ amb entrenament funcional com és el cas de Box DiR, Jambox o els DiR Bootcamp, sessions d'alta intensitat amb els monitors més exigents.

Activitats dirigides per a tornar a la rutina

Moltes vegades, la millor manera de recuperar la motivació en el gimnàs és a través de les activitats dirigides. Amb elles es treballa de manera controlada, amb l'assessorament d'un expert i en un ambient molt motivador. En el cas de DiR, compten amb algunes opcions molt interessants.

  1. Donar-li als pedals amb SpinDiR. El ciclisme ‘indoor’ és la millor manera de fer una bona feina cardiovascular, cremant calories al ritme de la música. En DiR ofereixen 1.200 sessions mensuals d'aquesta activitat amb instructor. I també 5.000 virtuals cada mes.

  2. Treballar els músculs amb el Body Pump. Aquesta activitat treballa amb barra i discos els principals grups musculars. És la millor manera de tonificar el cos.

  3. Treballa els glutis, abdominals i cames amb Cul 10. Aquestes sessions d'entre 25 i 50 minuts treballa les extremitats inferiors, els abdominals i els glutis.

  4. Gaudir del Pilates. Una de les activitats que més força ha pres en els últims anys és el Pilates. És una activitat pensada per a tots els públics i aporta grans beneficis per a estabilitzar la postura, reforçar musculatura i reduir els dolors d'esquena i musculars.

DiR ofrece pistas de pádel en alguno de sus centros

/ Cedida / DIR

DiR disposa de 50 tipus diferents d'activitats dirigides. Així, per exemple, a part de les esmentades, també es pot practicar Bare Fit, Zumba, Ioga o Boxa, entre altres.

Vols començar tornar a la rutina esportiva? Dona't d'alta en aquest enllaç.

Troba el DiR més pròxim