Salut

Els beneficis de dutxar-se amb aigua freda

Els beneficis de dutxar-se amb aigua freda
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aigua és una font de vida que compleix un gran paper en el nostre organisme, tant a nivell intern com extern. Quan consumim aigua ens mantenim el cos hidratat, la pell se’ns veu més radiant i moltes de les funcions del nostre organisme es realitzen amb més facilitat. Tot i això, els beneficis de l’aigua van més enllà del consum intern. Hem de saber que el contacte extern amb l’aigua també té molts beneficis per a la nostra salut.

Dutxar-nos és un hàbit d’higiene que tots tenim diàriament i, en general, preferim fer-ho amb aigua tèbia o calenta, especialment després d’un dia estressant, ja que ens resulta més relaxant. No obstant, no és el més recomanable.

S’ha comprovat que l’aigua freda compta amb grans beneficis per a la nostra pell. Si et dutxes amb aigua freda de manera gradual, de mica en mica el teu cos s’hi anirà acostumant i banyar-t’hi deixarà de ser una agonia. ¿Vols conèixer els beneficis de dutxar-se amb aigua freda?

Millora el flux sanguini

L’aigua freda pot resultar una teràpia molt efectiva per a les persones amb problemes de circulació. El canvi de temperatura fa que el nostre organisme comenci a bombar més sang cap als òrgans i els teixits interns. En conseqüència, al tenir millor flux sanguini, els òrgans seran molt més efectius en els seus objectius.

A més, augmentarà la pressió sanguínia, cosa que farà portar molt més oxigen i nutrients a totes i cadascuna de les cèl·lules que componen el nostre organisme.

Amb l’aigua freda aconseguirem evitar l’aparició de varius o reduir-les visiblement.

Pell més saludable

L’aigua temperada o calenta dilata els porus de la pell i ajuda que eliminem greixos i toxines que s’acumulen a la superfície. D’aquesta manera, la nostra pell es resseca i adquireix un aspecte mancat de brillantor i fins i tot escatós. Per això, és molt convenient, per no dir que obligatori, alternar-ho amb l’ús d’aigua freda.

Amb l’aigua freda el que aconseguirem serà reduir la mida dels porus o fins i tot tancar-los. D’aquesta manera, millorarem l’aspecte de la nostra pell ja que recuperarà la seva brillantor natural. A més, la pell conservarà la seva fermesa i elasticitat, una cosa que no passa amb l’aigua calenta, que fa que la pell es vegi flàccida i, per si no fos prou, afavoreix l’aparició d’arrugues en edat primerenca.

Més energia

No hi ha res com aigua fresca per despertar-te. Les dutxes fredes poden augmentar els teus nivells d’energia a causa que les terminacions nervioses de la pell se t’activen. A més, descongestionaràs els òrgans interiors ja que l’aigua a baixa temperatura ajuda que les toxines i les impureses flueixin cap als porus i s’alliberin. Et sentiràs més rejovenit, més fresc i amb una energia més gran.

D’altra banda, després d’un exercici físic intens, és aconsellable que prengueu un bany d’aigua freda ja que us recuperareu abans.

Activa el sistema immunològic

Al dutxar-nos amb aigua freda el nostre cos reacciona immediatament estimulant el sistema immunològic i gràcies a això es fa més fort. Al rebre aquest benefici el nostre organisme respondrà millor contra les infeccions i els virus.

Fertilitat

És sabut que la calor mata l’esperma. Al contrari, banyar-se amb aigua freda és beneficiós per a aquelles persones que tenen problemes de fertilitat ja que incrementen el nivell de testosterona al teu cos. Això implica un increment de la producció d’esperma i una millora de la fertilitat. Per això, és recomanable que els homes evitin exposar-se a dutxes molt calentes per prevenir la caiguda en la producció d’esperma.

Cabell sa

¿Sabies que l’aigua calenta debilita el cabell i els fol·licles pilosos? Està demostrat que les persones que decideixen banyar-se amb aigua freda en lloc de fer-ho amb aigua calenta tenen un cabell molt més fort i sa. A més és ideal per prevenir la caspa i la caiguda del cabell, i per mantenir-lo hidratat.

Antidepressiu natural

Les dutxes d’aigua freda ajuden a produir una sensació de benestar, de manera que es combaten els símptomes depressius. ¿I per què passa això? Perquè l’aigua freda ajuda a la producció de noradrenalina al cervell, una substància estimulant que millora l’humor, disminueix l’estrès i l’ansietat, i alleuja la depressió.

Pèrdua de pes

Notícies relacionades

Sí, sí, tal com ho estàs llegint. Pots perdre pes de manera inesperada banyant-te amb aigua freda. El cos conté dos tipus de teixit gras: greix blanc i greix marró. El greix blanc s’acumula a la cintura i les cuixes quan consumim més calories de les que necessitem per funcionar, i no cremem aquestes calories per obtenir energia.

El greix marró, en canvi, és el greix bo, que genera calor per mantenir el nostre cos calent, i s’activa quan s’exposa al fred extrem. Per tant, les dutxes fredes poden promoure l’activitat del greix marró.

Temes:

Fred +Salut