Trasplantaments

Una nena de 6 anys salva la vida a la seva mare dues vegades

Una nena de 6 anys salva la vida a la seva mare dues vegades

Shutterstock

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un any en què la Intel·ligència Artificial ha tornat el debat dels perills de la tecnologia, una família a Escòcia demostra com d’important pot arribar a ser. Tant, que a una dona amb problemes cardíacs, l’Alexa li ha salvat la vida.

Anderson, amb 27 anys, va rebre un trasplantament de cor que li va canviar la vida. Però abans, la seva filla li va salvar la vida en un parell d’ocasions. «Vaig configurar l'Alexa perquè si em desmaiava o no em trobava bé, tot el que havia de fer era dir: ‘Alexa, demana ajuda’, i això trucaria la meva mare, que viu a la cantonada», va explicar a la BBC Radio Scotland.

«La Darcey ha hagut de cridar l’Alexa un parell de vegades, fins i tot va trucar una ambulància pel seu compte i aquella vegada jo estava molt malament. Estic molt orgullosa d’ella, és una petita superestrella», afirma.

Notícies relacionades

Un trasplantament de cor és una operació molt complicada d’aconseguir a Escòcia per la quantitat de persones que pateixen problemes cardiovasculars. «El cor em va fallar per complet. Vaig acabar amb una bomba de globus aòrtic que em va mantenir el cor bategant fins que, amb sort, poguéssim obtenir un trasplantament», va assegurar.

«10 dies després d’això, vam rebre una trucada dient que hi havia un cor de donant disponible», va recordar emocionada. Després de l’operació es va casar i va poder viure una vida nova junt amb la seva filla.

Temes:

Escòcia