Salut
Els metges parlen clar: no consumeixis aquestes quatre llaunes de conserva
Les llaunes de conserves permeten emmagatzemar aliments i conservar-los en bon estat durant mesos i fins i tot anys, a més de permetre una preparació ràpida de plats improvisats. No obstant, aquest tipus de productes envasats també poden convertir-se en un factor de risc per a la salut del consumidor. Així ho adverteixen diversos experts, que han identificat quatre tipus d’aliments enllaunats que, segons recull el Diari d’Avisos, no s’han de consumir amb gaire freqüència.
Choped
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) vincula la ingesta d’aquest embotit elaborat a partir de carn de porc amb un risc més gran de tenir càncer. Això es deu, principalment, a l’alt contingut de greixos saturats i additius que inclouen aquests aliments
Fabada
Si bé és cert que els llegums són una font nutricional molt important per a l’organisme, els experts recomanen que aquestes no provinguin de llaunes de conserves, on també solen barrejar-se amb carns processades, que s’associen a un risc més gran de patir malalties cardiovasculars, a més de greixos saturats i altres ingredients poc saludables.
Préssec en almívar
Aquestes fruites se submergeixen en líquids amb alts nivells de sucre, la ingesta dels quals pot comportar afectacions a la regulació de glucosa en sang i, consegüentment, contribueix a desenvolupar malalties com la diabetis o l’obesitat.
Salses
Si les salses, per si mateix, no són un ingredient aconsellable a l’hora de portar una dieta saludable, les enllaunades no en són una excepció. Les altes quantitats de sucres, sal i greixos fan d’aquest complement una opció molt menys recomanable que salses casolanes i elaborades a partir d’ingredients frescos.
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- SUCCESSOS Presó per al maquinista i un excàrrec d’Adif per l’accident de l’Alvia
- Gislan Zekri, estudiant de Treball Social: "Entendre el context cultural de la persona és vital per ajudar-la"
- Narcotràfic Confiscades quatre tones de cocaïna al port de Barcelona
- Comercialitzat als EUA La UE no aprova el fàrmac que alenteix l’avenç de l’Alzheimer
- Vacances alternatives L’‘airbnb’ de les mascotes