Viral

¿Cafè o te matxa? Aquestes són les principals diferències

  • ¿L’espirulina és eficaç per aprimar-se? Respon una experta

  • ¿Per què no s’ha de prendre cafè tot just aixecar-se?: l’error que comet tothom

¿Cafè o te matxa? Aquestes són les principals diferències

PEXELS

1
Es llegeix en minuts

La febre del te matxa no fa més que créixer. Cada vegada són més els que es passen del cafè a aquest te japonès per les seves propietats beneficioses i molts es pregunten les diferències bàsiques entre el te matxa i el cafè.

La veritat és que són dues begudes completament diferents, tant en sabor i composició nutricional com en els efectes que produeixen al cos. Per començar, el cafè és una beguda rica en cafeïna i amb un sabor fort i amarg; en canvi, el te matxa és una beguda suau i cremosa amb un sabor més aviat dolç i herbaci. Quant a composició nutricional, el cafè és ric en cafeïna i antioxidants, mentre que el matxa conté més aminoàcids i antioxidants –també conté cafeïna però en menys quantitat–.

Més aminoàcids, menys estrès

La gran diferència que fa que els amants del cafè es passin al matxa és el seu efecte: el te japonès és més saludable i és una bona opció per als que volen reduir el seu consum de cafeïna i evitar els problemes d’ansietat i alteracions del son que pot arribar a provocar el cafè. Segons expliquen des de Matcha&Co, empresa especialitzada en aquest te en pols, el matxa té molts beneficis que fan distingir-lo (positivament) del cafè.

Notícies relacionades

Com ara la millora de la concentració. La L-teanina –un aminoàcid– que conté afavoreix significativament la concentració, la memòria i la reducció de l’ansietat.

Així mateix, a diferència del cafè, el matxa promou la relaxació, però alhora és energitzant, i pot ajudar a reduir l’estrès i l’ansietat. El matxa també conté nutrients –catequines i polisacàrids– que poden ajudar a enfortir el sistema immunològic per prevenir malalties.

Temes:

Begudes