Dieta

¿Què passa al teu cos si et menges una taronja cada dia?

  • Descobreix les propietats d’aquest aliment i com el seu consum habitual pot afectar el teu organisme

¿Què passa al teu cos si et menges una taronja cada dia?
1
Es llegeix en minuts

Les taronges són una de les fruites més consumides arreu del món. És una excel·lent font de vitamines i nutrients importants per a la salut. Ja sigui en suc, tallada a trossets o com a ingredient d’algunes receptes de rebosteria, el cert és que aquest aliment no sol faltar als nostres rebostos.

Tant és així que moltes persones prenen diàriament almenys una peça d’aquesta fruita. El més aconsellable és prendre-la directament i no en suc, ja que així aprofitarem millor tots els seus nutrients i la fibra que conté. A més, prendrem menys sucre.

Les principals propietats de la taronja

A continuació, expliquem algunes propietats de la taronja.

Vitamina C

Les taronges són conegudes per ser una excel·lent font de vitamina C. Una taronja proporciona aproximadament el 93% de la ingesta diària recomanada de vitamina C. La vitamina C és essencial per a la salut del sistema immunològic, la pell, els ossos i els vasos sanguinis.

Antioxidants

Les taronges contenen antioxidants, inclosos els flavonoides, que ajuden a protegir les cèl·lules del cos contra els danys dels radicals lliures. Els antioxidants també poden reduir el risc de malalties cròniques, com malalties cardíaques, càncer i diabetis.

Fibra

Les taronges són una bona font de fibra, cosa que ajuda a millorar la digestió i mantenir la regularitat intestinal.

Hidratació

Les taronges contenen aproximadament el 87% d’aigua, cosa que les converteix en una bona font d’hidratació.

El que passa al teu cos si menges una taronja cada dia

Notícies relacionades

Si menges una taronja al dia, pots experimentar diversos beneficis per a la salut. La vitamina C a les taronges pot millorar la funció immunològica i reduir el risc de malalties. Els antioxidants poden protegir les cèl·lules del cos contra el dany dels radicals lliures i reduir el risc de malalties cròniques. La fibra en les taronges pot millorar la digestió i mantenir la regularitat intestinal. A més, el contingut d’aigua de les taronges pot ajudar a mantenir el cos hidratat.

El millor moment del dia per menjar taronges

La taronja és una fruita àcida i per aquesta raó és recomanable evitar el seu consum a la nit. I és que aquest alt nivell d’acidesa d’aquesta fruita pot provocar una digestió lenta i sensació d’acidesa i ardor a l’estómac. Directament relacionat amb aquests símptomes pot sobrevenir mal d’estómac i això conduir-nos a un descans poc agradable durant la nit.