Tecnologia

Descobreix el truc darrere de les trucades en les quals ningú contesta

De ben segur que t’han molestat més d’una vegada

Descobreix el truc darrere de les trucades en les quals ningú contesta
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿Alguna vegada has rebut una trucada i al respondre no hi ha ningú a l’altre costat de la línia? Aquesta situació pot ser frustrant i desconcertant, especialment si passa amb freqüència. Però no et preocupis, hi ha una explicació darrere d’aquestes trucades perdudes.

Segons els experts, la majoria d’aquestes trucades són fetes per robots de marcatge automàtic que busquen números actius per trucar. Quan algú respon, la trucada es transfereix a un operador humà o s’utilitza per actualitzar una base de dades.

No obstant, si ningú respon quan contestes, és probable que la trucada hagi sigut generada per un robot que ha sobrepassat el límit de trucades que pot manejar simultàniament. En aquest cas, el robot es desconnecta automàticament de la trucada sense deixar cap missatge o informació.

Notícies relacionades

Aquesta pràctica, coneguda com a ‘robocalling’, pot ser molesta i invasiva, però hi ha algunes mesures que pots prendre per minimitzar-ne l’impacte. Una opció és utilitzar aplicacions de bloqueig de trucades que filtren les trucades entrants de números desconeguts o sospitosos. Una altra opció és simplement ignorar les trucades desconegudes i no respondre a números que no reconeguis.

En qualsevol cas, és important ser conscient que aquestes trucades no són personals i no hi ha motius per preocupar-se si no hi ha resposta a l’altre costat de la línia.