SALUT

Els perills a què t’exposes si fas massa esport

Envelliment cel·lular, dificultat d’agafar el son o dolor a les articulacions

Els perills a què t’exposes si fas massa esport

ÀNGEL GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’esport és transversal per a la nostra salut, a curt i llarg termini. Però també és necessari controlar els temps. Fer massa esport pot afectar negativament el nostre cos. L’ideal és fer 30 minuts al dia de la nostra activitat física preferida. Però sense excessos. N’hi hauria prou d’entrenar 150 minuts a la setmana.

Notícies relacionades

L’excés d’esport tampoc és adequat per al nostre organisme. El nivell d’activitat dels esportistes d’elit no és recomanable per ningú ja que pot provocar envelliment cel·lular, perjudicar les articulacions o generar lesions cròniques.

També pot ocasionar alguns problemes de son. Per dos motius. El primer –i el més evident– és per a les persones que fan activitat física a la tarda. Genera en l’organisme un ritme d’activitat molt alta i és difícil relaxar-se. I el segon és que resulta complicat abaixar la temperatura central. Normalment, l’activitat física promou la deshidratació i aquesta, al seu torn, pot augmentar el ritme cardíac. En conseqüència, dificulta agafar el son.