Eina desconeguda

Els botons màgics de la torradora que et permeten descongelar i torrar el pa d’una sola vegada

¿Per a què serveix el botó secret de la rentadora?

Combat la contaminació amb aquest botó del cotxe botó del cotxe

El botó secret del forn que et permet cuinar amb la porta oberta

Amb aquest botó no necessites assecadora per eixugar la roba

Els botons màgics de la torradora que et permeten descongelar i torrar el pa d’una sola vegada

PEXELS/ Photography Maghradze

1
Es llegeix en minuts
Paula Castillo

La torradora és un dels electrodomèstics que no poden faltar a la cuina. Gràcies a aquesta petita màquina transformem un simple tros de pa dur de fa dos dies en una suculenta torrada que podem combinar amb innombrables aliments. Des de la seva invenció, a principis del segle XX, aquest dispositiu ha variat de forma, però la seva funció sempre ha sigut la mateixa. No obstant, per molt senzill que sembli, aquest aparell amaga algunes curioses modalitats.

¿Com funciona?

Posar una torradora en acció no té gaire misteri. El primer que s’ha de fer és ajustar la temperatura a través d’una rodeta o selector de control de torrat, el qual sol numerar-se de l’u al cinc, i aquest últim és el màxim nivell per escalfar el pa.

El segon element a tenir en compte en aquest aparell és la palanca que es troba en el lateral, i que, una vegada es baixa, serveix per introduir la llesca de pa entre les dues resistències que l’escalfaran i torraran. A través d’aquest gest, doncs, posarem en funcionament l’aparell, i només queda esperar que la torrada torni a la superfície, que és l’indicatiu que està a punt per al seu consum. Si considerem que el pa no està prou fet, només s’ha de repetir el gest anterior i treure el tros quan estigui en el punt desitjat.

Els misteriosos botons

Deixant de banda el funcionament bàsic de l’aparell, hiha una sèrie de botons que es troben a la torradora i que resulten de vegades desconeguts. La finalitat del primer d’aquests, anomenat ‘Reheat’ (reescalfar), permet tornar a escalfar pa que ja ha sigut torrat prèviament, o daurar-lo una mica més si considerem que no ho està prou.

Notícies relacionades

El segon botó, anomenat ‘Defrost’ (descongelar), permet eliminar l’estat de congelació del pa prèviament gelat i torrar-lo directament. Una eina veritablement útil com a recurs d’última hora per fer ús al moment del pa emmagatzemat al teu congelador. A més, la torradora també disposa d’un botó de ‘stop’ que permet parar el dispositiu en el moment desitjat.

Ara que ja coneixes tots els secrets de la torradora, és hora de treure el millor profit a l’electrodomèstic favorit dels esmorzars.