Preus de la cistella de la compra

¿Quin és el supermercat més barat aquesta setmana? ¿I el supermercat més car?

  • ¿A quin supermercat és més barat comprar aquesta setmana 15 productes bàsics?

¿Quin és el supermercat més barat aquesta setmana? ¿I el supermercat més car?
3
Es llegeix en minuts

La cistella de la compra per a una família amb dos fills ha augmentat en més de quatre euros els últims dos mesos, des que el Govern va anunciar la rebaixa de l’IVA del 4% al 0% per als aliments bàsics i del 10% al 5% per a la pasta i l’oli d’oliva, segons càlculs fets per EL PERIÓDICO a partir d’una compra fictícia en la web de Mercadona, el supermercat amb més quota de mercat a Espanya.

Però depenent del supermercat on facis la compra i, sobretot, quins productes adquireixis en cada un d’ells, el cert és que el preu pot variar.

I hi ha una pàgina web que es dedica a recopilar setmanalment els preus de 56 productes als supermercats a Espanya. Això sí, s’ha de tenir en compte que, segons adverteixen des de la mateixa web, a la pàgina poy.es els preus «es van recopilar manualment» i «poden variar entre regions i a la botiga».

Notícies relacionades

Segons aquesta llista, que recull els preus d’11 supermercats –Mercadona, Alcampo, Carrefour, Caprabo, Dia, Eroski, El Corte Inglés, AhorraMás, Consum, BonÁrea, Bonpreu/Esclat–, els tres supermercats més barats aquesta setmana són:

  1. Mercadona (els 56 productes bàsics estudiats per poy.es costen 134,33 euros). La cadena valenciana situa aquesta setmana set productes en la llista dels més barats (el litre d’aigua sense gas, que costa 0,11 euros; el quilo de sucre blanc, que val 1,35 euros; coliflor, a 1,82 euros el quilo; un quilo de filets de llom de porc per 6,60 euros; 0,63 euros val el quilo de farina de blat; un litre de llet semidesnatada sense lactosa, que val 0,98 euros; i mig quilo de margarina amb sal, a 1,50 euros) i dos com els més cars de la llista d’entre els 11 supermercats analitzats (el quilo de taronges, que costa 1,65 euros; i el quilo de sal fina, que costa 0,30 euros).

  2. Alcampo (els 56 productes bàsics estudiats per poy.es costen 139,35 euros). La cadena de súpers situa 26 dels 56 productes estudiats entre els més barats, entre ells el quilo d’alvocat a 3,50 euros; el quilo d’arròs rodó i el quilo d’arròs llarg, a 1,29 euros cada un; el quilo de sucre blanc, a 1,35 euros; el quilo de bananes, a 1,35 euros; la barra de pa de quart a 0,41 euros; el quilo de carbassa a 0,95 euros o el quilo de col llombarda, a 1,15 euros. I també situa dos dels seus productes com els més cars de la dotzena de supermercats: el quilo de flocs de civada (3,30 euros) i el quilo de pebrots del padró (9,85 euros).

  3. AhorraMás (els 56 productes bàsics estudiats per poy.es costen 139,73 euros). Aquesta cadena de supermercats té el quilo de sucre blanc, a 1,35 euros, és més barat en aquests supermercats i al mateix preu a Mercadona, Alcampo, Carrefour, Eroski, Consum, BonÁrea i Bonpreu. El quilo de carbassó, a 1,63 euros el quilo, també és més barat en aquests supermercats que en d’altres. El litre de llet semidesnatada sense lactosa val 0,98 euros, com a Mercadona. Finalment, el quilo de pebrot vermell val 2,88 euros.

I els tres més cars són:

  1. El Corte Inglés (els 56 productes bàsics estudiats per poy.es costen 174,72 euros). Aquests supermercats venen 15 dels 56 productes estudiats més cars que la resta dels 11 súpers analitzats. Però aquesta setmana venen més barat que ningú el grapat de bledes d’un quilo: a 1,55 euros.

  2. Caprabo (els 56 productes bàsics estudiats per poy.es costen 161,94 euros). La cadena catalana té sis productes més cars que ningú aquesta setmana. Però ven el quilo de cebes més barat que ningú: a 1,25 euros el quilo.

  3. BonÁrea (els 56 productes bàsics estudiats per poy.es costen 155,85 euros). 11 dels seus productes són aquesta setmana més cars que en altres supermercats. Tot i que un d’ells és la sal fina, que es ven igual de car –a 0,30 euros– també a Mercadona, Carrefour, Caprabo, Dia, Eorski, El Corte Inglés, Consum i Bonpreu/Esclat. Per contra, col·loca quatre dels seus productes –quilo d’api verd, el quilo de sucre blanc, la dotzena d’ous grans (L) i la poma golden– en la llista dels més barats d’aquesta setmana.