Salut
¿Què és l’eritritol i quins aliments contenen aquest edulcorant associat a ictus i infarts?
L’eritritol, que s’obté de la fermentació del sucre del blat de moro, és aproximadament un 70% més dolç que el sucre
Un estudi publicat aquest dilluns a ‘Nature Medicine’ ha associat el consum de l’edulcorant artificial eritritol a un risc més elevat d’infart de miocardi i d’accident cerebrovascular (ictus).
La recerca, liderada per la Clínica Cleveland (Ohio, Estats Units) i feta amb més de 4.000 persones als Estats Units i Europa, ha descobert que les persones amb nivells més alts d’eritritol en sang presenten un risc més elevat de patir un esdeveniment cardíac advers greu.
L’eritritol, que s’obté de la fermentació del sucre del blat de moro, és aproximadament un 70% més dolç que el sucre i s’utilitza com a alternativa al sucre o la sacarina, perquè no aporta calories ni carbohidrats.
Els productes amb eritritol solen recomanar-se a persones amb obesitat, diabetis o síndrome metabòlica per evitar que consumeixin sucre o calories.
No obstant, aquestes persones també corren un risc més elevat de patir esdeveniments cardiovasculars adversos, com ara infarts de miocardi i ictus.
Aliments que contenen eritritol
Pera
Meló
Raïm
Xampinyó
Síndria
Hi ha també begudes fermentades i aliments fermentats que contenen eritritol.
Aliments i begudes fermentades que contenen eritritol
Vi
Formatge
Salsa de soja
Cervesa
Altres productes com els xiclets sense sucre, dolços o els aliments classificats com a ‘light’ també tenen eritritol.
- La tornada del rei Rosalía, eclipsada: els cantants i cançons més escoltades a Spotify Wrapped 2025
- "Pensava que hi seria dos mesos"
- Les pimes del sector porcí preveuen mesos de pèrdues
- Radiografia de la vulnerabilitat BCN va arribar al novembre al rècord de 1.784 persones dormint al carrer
- Per indemnitzacions Les velles patates Corominas de Badalona deixen un deute de 200.000 euros al final de la seva liquidació
