¿Medi ambient o practicitat?

El tap del bric de llet que desespera els clients

Central Lechera Asturiana causa enrenou a les xarxes amb el seu intent d’adaptar-se a la futura llei europea de residus

El tap del bric de llet que desespera els clients

Twitter

2
Es llegeix en minuts

La nova normativa europea de residus (que entrarà en vigor el juliol del 2024) pretén fomentar l’economia circular i afavorir el reciclatge dels productes, especialment els plàstics d’un sol ús. Hi ha empreses que ja s’han volgut avançar a la llei per posicionar-se com a pioners. Aquest és el cas de Central Lechera Asturiana, que ha desencadenat una autèntica tempesta a les xarxes socials amb el seu nou tap per al bric de llet.

El nou tap està unit als envasos per evitar que es perdi, cosa que facilita el procés de reciclatge. L’empresa va assegurar al llançar el sistema que redueix en un 13% la quantitat de plàstic a reciclar.

Crítiques

La innovació ha sigut criticada per nombrosos clients, que han expressat el seu enuig amb la marca a les xarxes socials pel fet que el tap es trenqui i es desprengui del bric nombroses vegades. «L’inventor del nou tapet de l’Asturiana, se’l podria fotre al... Així cada dia», criticava un usuari a Twitter.

Les crítiques han vingut fins i tot d’un notable tuitaire, el músic James Rhodes. El pianista va assegurar fa uns dies a la xarxa social: «Estan passant moltes coses al món en aquest moment, però tinc la necessitat de ressaltar que els nous taps de Central Lechera Asturiana són un nyap vergonyós arruïnant el meu maleït matí cada dia quan abans estaven perfectament bé».

Les crítiques de Rhodes van animar molts usuaris que sí que se’n surten amb el nou tap a compartir una mena de tutorial per evitar-se disgustos:

La normativa

Notícies relacionades

La directiva dels plàstics d’un sol ús de la UE exigirà a partir del 2024 que els recipients per a begudes només es permetran en el mercat si les tapes i taps es mantenen units.

La Comissió Europea defensa que la norma «protegirà el medi ambient de la contaminació dels plàstics mentre incentiva el creixement i la innovació, convertint així un obstacle en un programa positiu per al futur d’Europa».