On Catalunya
Aposta per la cuina d’arrel
Els hotels de Barcelona impulsen la presència d’ingredients locals, productors de proximitat i km0 a les taules dels seus restaurants
Montaje festivo en uno de los salones del Majestic Hotel & Spa Barcelona. /
Els restaurants dels hotels de Barcelona treballen directament amb una gran varietat de productors que representen la diversitat agrícola i artesanal de Catalunya. Entre tots ells, destaquen les verdures i hortalisses del Parc Agrari del Baix Llobregat, distribuïdes per cooperatives com Soublim; els tomàquets Monterosa, cultivats a les costa catalanes; les carns i embotits elaborats en empreses familiars com Cal Tomàs, a la Pobla de Segur; o el peix que arriba diàriament des de llotges tan importants com la d’Arenys de Mar, Blanes o Barcelona, entre altres productors. Aquesta selecció d’ingredients permet oferir plats que defineixen a la perfecció el sabor gastronòmic català.
Els xefs de cada restaurant integren tots els productes en unes elaboracions que s’adapten a cada cicle natural. Les cartes evolucionen segons la temporada de l’any amb propostes molt variades que van des de les cremes d’hortalisses d’hivern fins als peixos del dia, passant per les carns de cocció lenta amb tècniques tradicionals o els arrossos autèntics i mediterranis que varien segons el tipus de producte disponible al mercat. A més, la cuina catalana d’aquest conjunt d’hotels aposta pel protagonisme absolut del producte, sense gaire artifici que enteli el sabor autèntic d’aquesta terra.
Impacte en l’economia de la ciutat
L’impuls de restaurants amb cuina, de temporada i de qualitat, basada en productes frescos i de km0, té un resultat directe en l’economia de Barcelona. La filosofia de poder oferir propostes culinàries que siguin autèntiques, tradicionals i sostenibles permet millorar l’oferta gastronòmica local. Es consolida així un teixit productiu que combina el treball de l’hostaleria de la ciutat amb els productors alimentaris d’arreu de Catalunya, la majoria dels quals són petits empresaris, lluny de grans superfícies o macroempreses que monopolitzen el mercat.
Així mateix, la col·laboració entre ells estableix relacions de confiança, permet saber l’origen i tractament real de cadascun dels ingredients que s’utilitzen i garanteix pràctiques responsables i sostenibles durant tota la cadena alimentària del producte. Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Gremi d’Hotels de la ciutat pretén posar en valor aquells establiments que aposten pel producte de proximitat, impulsant d’aquesta manera el patrimoni gastronòmic català.
El producte català als hotels de BCN
Una experiència més enllà del sabor
Asseure’s a la taula d’algun d’aquests restaurants a Barcelona significa disfrutar d’un viatge pel territori català a través del gust. Els comensals tenen l’oportunitat de connectar amb les seves arrels, ja que els plats són la carta de presentació de la cultura de cada zona, posant en valor els diversos sabors locals.
Des de les hortes del Baix Llobregat fins a les valls pirinenques, passant pel Mediterrani i el seu peix fresc. La ciutat de Barcelona es reafirma, d’aquesta manera, com un destí gastronòmic de qualitat, sostenible i tradicional, on l’autenticitat està servida en cadascun dels plats que se serveixen als hotels.
Algunes de les propostes gastronòmiques que ofereixen els hotels de Barcelona.
D abba Garden Hotel
Restaurant 33rd Gastrobar
D abba Sants
Restaurant abba mia Sants
D Barcelona Catedral
Restaurant 4 Capellans
D Catalonia Eixample 1864
Restaurant Les Finestres de Llúria
D Cotton House Hotel
Restaurant Batuar
D Grand Hotel Central
Restaurant Can Bo
D Hotel Casa Lit Barcelona
Restaurant Casa Lit
D Hotel Indigo Plaza España
Restaurant Reversible
D Hotel INNSiDE by Meliá Barcelona Apolo
Restaurant Bite Box
D Hotel Neri Relais & Châteaux
a Restaurant
D InterContinental Barcelona
Restaurant Quirat
D Kimpton Vividora Hotel
Restaurant Fauna
D Majestic Hotel & Spa Barcelona
Restaurant SOLC
D Mandarin Oriental, Barcelona
Restaurants Blanc i Moments
D Nobu Barcelona
Nobu Restaurant
D Ohla Barcelona
Restaurants Caelis i La Plassohla
D Ohla Eixample
Xerta Restaurant
D Regina
Bar La Esquina
D Rialto
Restaurant Miró
D The One Barcelona
Somni Restaurant
D Yurbban Passage Hotel & Spa
Notícies relacionadesRestaurant Yurbban Passage
Barcelona s’ha consolidat com una ciutat on la gastronomia importa i molt. A través del gust, aquells que la visiten poden descobrir el caràcter de la capital catalana i les seves arrels, amb la cuina mediterrània com a gran protagonista. Els últims anys, nombrosos hotels han augmentat el seu compromís amb el territori i els productes de proximitat, una aposta que no només millora la qualitat culinària i la identitat de Barcelona, sinó que també impulsa un model sostenible i de consum responsable per a la ciutat.
- La tornada del rei Rosalía, eclipsada: els cantants i cançons més escoltades a Spotify Wrapped 2025
- Apunt La caixa toràcica de Raphinha
- Per indemnitzacions Les velles patates Corominas de Badalona deixen un deute de 200.000 euros al final de la seva liquidació
- A Collserola Trobats 50 senglars morts dins del radi d’afectació de la pesta porcina africana
- Fascinació pel Robin Hood del segle XXI
