Turisme local

Aquests són els hotels més originals de Catalunya

D’iglús a les muntanyes a un edifici modernista que és patrimoni de la humanitat

Aquests són els hotels més originals de Catalunya

Booking.com

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’arribada de l’estiu ens porta a voler escapar-nos de la rutina durant uns dies. Moltes vegades optem per viatjar a països llunyans, però a Catalunya hi ha opcions per desconnectar a només unes hores de casa.

Per això tenim una selecció de deu hotels originals en què es pot passar una nit sense sortir del país.

Hotel Circ Raluy

¿Vols viure com un autèntic artista de circ? L’històric Circ Raluy ofereix la possibilitat de passar una nit en una caavana de principis del segle XX totalment restaurada i equipada (lavabo, calefacció, sala d’estar, televisió). Permeten experimentar la vida nòmada, a més de passar un dia amb els actors, veure els assajos i el ‘backstage’ dels seus espectacles.

Hotel Gran Claustre (Altafulla, Tarragonès)

En ple centre històric medieval d’Altafulla, aquest edifici del segle XVIII i declarat bé cultural d’interès nacional està rehabilitat respectant els seus elements originals. Antigament, va servir de residència de monges teresianes, però ara és un exclusiu hotel ‘boutique’. Ofereixen diferents plans (romàntic, gastronòmic, relax) i compten amb un ‘spa’ on fan tractaments.

Las Moradas del Unicornio (Púbol, Baix Empordà)

Considerat un dels allotjaments més romàntics d’Espanya, la casa rural del segle XI és un temple per a la felicitat i l’amor. Tenen quatre suites decorades amb el mite de l’unicorn, amb tots els elements disposats de forma màgica i espiritual. A més, tenen una biblioteca amb més de 5.000 exemplars de diferents gèneres, i un jardí amb piscina.

Hotel Casa Fuster (Barcelona)

La Casa Fuster (1908) forma part de l’obra modernista de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco. Amb més de cent anys d’història, des del 2004 aquest edifici és un dels hotels més luxosos de la ciutat, catalogat amb cinc estrelles i decorat a l’estil art nouveau. Les seves 105 habitacions disposen d’amplis finestrals amb vista al passeig de Gràcia. A més, hi ha un bar on celebren concerts en directe de jazz, i pel qual han passat Woody Allen, Eddy Davis o els Yoshida Brothers.

Masia Pla del Bosc (Canyelles, Garraf)

La Masia Pla del Bosc és el lloc perfecte per envoltar-se de natura mentre passes la nit veient les estrelles. Les seves ‘bubble suites’ estan dissenyades perquè l’experiència s’adapti tant a les parelles com a les famílies.

Cabanes Dosrius (Dosrius, Maresme)

Aquesta és probablement l’opció més aventurera, ja que si tens por de les altures o de la completa foscor, millor abstenir-te’n. Les cabanes estan penjades en copes d’arbres (entre cinc i nou metres) i no tenen ni aigua corrent ni electricitat. Això sí, ofereixen unes vistes espectaculars del Parc del Montnegre i el Corredor.

Les Cols Pavellons (Olot, Girona)

Al mig dels volcans de la Garrotxa, el restaurant amb dues estrelles Michelin Les Cols va obrir un hotel poc tradicional, on les habitacions estan decorades amb estil zen i fetes totalment de vidre semitransparent (terra i parets inclosos). El disseny és molt minimalista i al ser un espai experimental, cal anar amb la mentalitat de què no serà una estada convencional.

El Far Hotel Restaurants (Llafranc, Baix Empordà)

En un escarpat penya-segat a 175 metres del mar i envoltat de cales, aquest allotjament amb restaurant era un antic hostal del segle XVIII on dormien peregrins. Es caracteritza per la tranquil·litat, les vistes infinites i l’estil mariner de la seva gastronomia de proximitat.

Xalet de Prades (Prades, Baix Camp)

Les muntanyes de Prades tenen un dels millors cels d’Europa, i amb les condicions idònies per veure les estrelles. En aquest xalet es pot passar la nit en uns iglús de fusta amb una cúpula amb vistes de 360 graus.

Iurta mongol al delta de l’Ebre (Camarles, Baix Ebre)

La iurta és la vivenda tradicional dels pastors nòmades de l’estepa mongol, però aquesta està una mica més a prop, al delta de l’Ebre. Construïda de forma artesanal i decorada en estil zen, té una cúpula central vidrada per veure el cel. A més, a l’allotjament et permeten disfrutar d’una piscina tailandesa i un hort ecològic.

Temes:

Viatges Hotels