Remeis ‘eco-friendly’

Els millors productes naturals per desembussar l’aigüera en pocs minuts

L’obstrucció de les tuberies sol anar acompanyada de pudor

Els millors productes naturals per desembussar l’aigüera en pocs minuts
1
Es llegeix en minuts
Dionisos Rodríguez

Quan l’aigüera s’embussa, sol ser per un problema a les tuberies, on ha quedat alguna cosa enganxada o simplement hi ha hagut una acumulació de substàncies que provoquen un tap que impedeix que continuï circulant l’aigua. A més, l’embussament sol anar acompanyat de pudor.

En el mercat hi ha molts productes perquè les tuberies quedin lliures d’obstruccions, però solen ser abrasius (perquè contenen substàncies químiques), però abans de fer-ne ús, cridar un lampista o desmuntar les tuberies de casa, us proposem un remei casolà que és ‘eco-friendly’ i que farà que el desaigüe de l’aigüera torni a colar... i sense fer pudor.

Qualsevol pot realitzar aquest mètode, sempre que l’obstrucció no sigui gaire gran, fins i tot les persones amb problemes al·lèrgics. Aquesta fórmula us pot fer estalviar temps i diners, ja que els ingredients que es fan servir són productes que tenim a mà i no són perillosos ni cars. A més, serveix també per desembussar la dutxa, la banyera o la pila de la vostra cuina.

Barreja escumosa

Per procedir al desembussament, n’hi ha prou d’abocar mitja tassa de bicarbonat de sodi i, a continuació, mitja tassa de vinagre. Cal anar amb compte, perquè la barreja provoca escuma. Si es pot, s’ha de tapar el desaigüe amb un tap.

Al cap d’una mitja hora, deixeu córrer aigua calenta.

Notícies relacionades

En cas que no hagi desaparegut l’obstrucció, es pot tornar a repetir l’operació passades unes hores.

A més de desembussar l’aigüera, que sol embussar-se per l’acumulació de greix i residus de menjar, aquest truc permet rentar i desinfectar les tuberies i eliminar la pudor, amb la qual cosa es pot fer un cop la setmana per desinfectar les canonades i evitar que acumulin brutícia.