¿Quants anys viu un agapornis?

¿Quants anys viu un agapornis?
1
Es llegeix en minuts

Els agapornis són uns lloros petits, de cua curta i gran colorit i d’origen africà, tot i que molts creuen que són oriünds de Sud-amèrica. Pertanyents a la família dels Psittaculidae, són aus acostumades a entorns secs i àrids.

A causa que són ocells monògams –s’aparellen i segueixen junts per sempre–, se’ls coneix també com a inseparables. De fet, el seu propi nom ve de la paraula grega ‘agápi’, que significa amor o afecte, i ‘ornis’, que significa au.

Notícies relacionades

Es tracta de lloros petits, amb un total de nou espècies, la mida de les quals està comprès entre els 13 i 16 cm, segons quina espècie. Els seus plomatges són molt acolorits i destaquen per la seva cua curta. Els seus plomatges són molt acolorits i hi ha agapornis verds, grocs, blaus, grisos, blancs i barreges de colors. Es pot dir que l’agapornis blau és un dels més populars, ja que crida l’atenció al ser una au blava.

Els agapornis solen viure entre 10 i 15 anys si l’entorn i les condicions són les adequades. Si vols adoptar un agapornis com a mascota, és important tenir en compte que siguin un mascle i una femella de la mateixa espècie (per exemple, agapornis ‘roseicollis’, ‘fischeri’ o ‘personata’) o dos mascles.

Temes:

Animals