VA PASSAR A 'LATE MOTIV'

Buenafuente defensa l'ofici de periodista

El 'showman' entrevista un psicòleg que es va presentar amb les preguntes i les respostes ja escrites

2
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

El periodista en general no té qui el defensi. L'ofici que remata la llegenda de les tres pes (prostitutes, policies i periodistes) segueix sent de risc, almenys en la desconsideració social. ¡Bah, periodistes!, t'escup qualsevol així que li confesses amb què et guanyes la vida. Doncs això, pianista en un bordell. O en una comissaria (amb piano).

Sort que tenim Andreu Buenafuente per defensar-nos. A la targeta del 'showman' hi figura la seva capacitat multidisciplinària (còmic, empresari, il·lustrador i ¡periodista!) i des de l'altra nit també s'hi podrà afegir la de ‘defensor de l'ofici de periodista’, i això que mai va trepitjar la facultat de Ciències de la Informació per prescripció dels seus companys de la ràdio.

¿DE QUÈ ENS VA DEFENSAR BF A 'LATE MOTIV'?

El psicòleg i autor de llibres d'autoajuda Rafael Santandreu va anar al programa de Buenafuente per ser entrevistat amb les preguntes i les respostes escrites. “No m'havia passat mai en tota la meva carrera professional”, li va dir Andreu a Santandreu buscant iniciar un diàleg amable.

 "¿Saps per què és? Perquè els periodistes fan molt males entrevistes. A vegades fan unes preguntes que un no vol respondre. El meu passat de professor universitari em porta a donar-los les preguntes i les respostes", es va justificar Santandreu.

“Confirmem que eres un professor repel·lent”, va fer broma l'entrevistador abans de deixar a un costat el text portat pel psicòleg i passar a preguntar-li sense condicionants.

¿El resultat? Una conversa amena, fresca amb el remat del ‘showman’: “"Per a la pròxima, ja sense formulari. Confia en mi, confia en nosaltres".

Com Santandreu, són molts els que no es fien dels periodistes, estan en el seu dret (d'equivocar-se), i com Buenafuente, són pocs els que donen la cara per defensar l'ofici. O això em sembla a mi.

PD. Rafael Santandreu promocionava el llibre ‘Ser feliç a Alaska’ que, apunta a supervendes. O això és, almenys, el que sostenen alguns periodistes que el coneixen bé i qie subratllen la importància dels seus coneixements per dirigir teràpia cognitivoconductual. El seu mètode per buscar trucs per a la felicitat ajuda a conèixer millor les emocions i buscar una existència més agradable.

Notícies relacionades

PD 2: No és la primera ocasió en què Santandreu intenta col·locar-li a un mitjà de comunicació una entrevista amb les preguntes i les respostes escrites. Amb el 'Dominical' d'EL PERIÓDICO ho va intentar fa dos anys. Va fracassar.

PD 3: Un consell per al terapeuta: intenti aplicar els seus mètodes en la seva pròpia persona. Segur que millorarà en la relació amb els mitjans.