Per evitar la prescripció

La família de l’assassinada Helena Jubany demana imputar tres sospitosos

La família de l’assassinada Helena Jubany demana imputar tres sospitosos

ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

La família de la jove Helena Jubany, assassinada el 2001 a Sabadell (Vallès Occidental, Barcelona) sense que de moment s’hagi resolt el crim, ha demanat que s’investiguin tres sospitosos, amb la qual cosa evitaria, a més, que prescrigui el cas el febrer del 2022.

L’advocat dels familiars de la víctima, Benet Salellas, ha donat aquest dimarts detalls a Girona d’aquesta sol·licitud. El procés judicial es va reobrir l’any passat després de mantenir-se arxivat des del 2005.

Salellas ha confirmat que s’han posat sobre la taula «tres noms perquè s’imputin», dos de l’entorn de la Unió Excursionista de Sabadell (UES), entitat a la qual es mantenia Helena Jubany, i un tercer relacionat amb informació extreta de l’ordinador de la víctima.

La UES és el vincle entre Jubany, el que va ser principal sospitós de la investigació i la parella d’aquest, Montse C., detinguda en el seu moment i que es va suïcidar a la presó.

«Cas claríssim de violència sexual»

Per l’advocat, es tracta d’un «cas claríssim de violència sexual» i ha considerat que la societat demana en l’actualitat un «especial esforç» en la resolució d’aquest tipus de delictes.

Notícies relacionades

Benet Salellas i família d’Helena Jubany critiquen tota la investigació, han interposat un recurs davant el Tribunal Constitucional per la decisió de tancar-la que va adoptar l’Audiència de Barcelona i han reiterat la seva sol·licitud que es posi en marxa i que s’hi incorporin els Mossos d’Esquadra, que formarien equip amb la Policia Nacional.

Salellas confia que fiscalia s’adhereixi o almenys no s’oposi a aquestes peticions, mentre que l’entorn familiar de Jubany es mostra especialment crític amb la UES per no haver fet mai un homenatge a l’assassinada.