Informe favorable

La ITV ho aclareix: aquestes són les faltes lleus que permet

Molts cotxes no ho superen: així és el temut test d’emissions de la ITV

El botó secret del teu cotxe per treure la prova de gasos de la ITV amb èxit rotund

L’avís de les ITV: aquests cotxes «no seran aprovats»

Canvis en l’ITV: les dues noves proves que hauran de passar els vehicles a partir del mes de maig

motor-itv

motor-itv

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) és la revisió periòdica a la qual els conductors acudeixen per rebre un informe favorable que els permeti continuar circulant sense inconvenients. Aquesta qualificació es pot aconseguir fins i tot presentant desperfectes que són considerats com a «defectes lleus», és a dir, que no tenen un impacte directe en la seguretat o en les emissions contaminants.

Ara bé, tal com es precisa a la plataforma Trànsit i Seguretat Viària del Ministeri de l’Interior, els titulars que rebin aquestes faltes han de reparar-les després de la inspecció o, altrament, «poden convertir-se en fallades greus en la pròxima ITV».

Fallades permeses

Notícies relacionades

Els elements els desperfectes dels quals no es considera que tinguin un impacte directe sobre la seguretat viària o les emissions són diversos. D’una banda, peces com la matrícula poden presentar esgarrapades, estar doblegades o abonyegades sempre que això no suposi un inconvenient per a la seva correcta lectura. D’altra banda, els eixugaparabrises amb les escombretes desgastades, fallades al seu accionat o escàs líquid en el dipòsit no seran un impediment per superar la ITV.

Una cosa semblant passa amb el clàxon, que pot no sonar o superar els decibels permesos, la carrosseria, que pot presentar esgarrapades o petits cops, i les bombetes interiors, que a diferència dels llums llargs de carretera poden estar espatllades. És important esmentar que portar una bombeta dels llums de posició fosa també es considerarà com a fallada lleu.

Temes:

ITV