DGT | Així serà la campanya de drogues i alcohol de l’agost

Álex Domínguez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Trànsit (DGT) intensifica des de dilluns el control sobre el consum d’alcohol i drogues en la conducció amb una campanya de vigilància, que el 2022 va suposar que 596 conductors fossin denunciats.

Des del dilluns 14 d’agost fins diumenge vinent dia 20, la Direcció General de Trànsit (DGT) posa en marxa aquesta campanya de vigilància del consum d’alcohol i drogues en la conducció, un dels principals factors de risc en els sinistres de trànsit.

Segons l’Institut Nacional de Toxicologia, del total de 854 conductors morts en accident de trànsit i sotmesos a autòpsia i anàlisi toxicològica, 443, el que suposa un 51,8% del total, van donar resultats positius d’alcohol, drogues d’abús i psicofàrmacs, aïlladament o en combinació.

L’alcohol segueix sent la substància més consumida pels conductors morts, seguit de la cocaïna i el cànnabis, i en tercer lloc, els psicofàrmacs. En el cas dels vianants, dels 221 morts per atropellament en accidents de trànsit i sotmesos a autòpsia, 94 van donar resultats positius d’alcohol, drogues i/o psicofàrmacs, cosa que és equivalent a un 42,5%.

Novetats

S’establiran diferents punts de control en tota mena de carreteres i a qualsevol hora del dia amb l’objectiu d’evitar que persones que hagin ingerit alcohol o hagin consumit drogues circulin per les carreteres.

Notícies relacionades

Trànsit ha convidat, a més, els ajuntaments perquè s’afegeixin a la campanya amb l’establiment de controls als seus respectius nuclis urbans, al coincidir la celebració de festes d’estiu, les vacances i l’existència de locals d’oci que actuen com a reclam per als conductors més joves, a banda de més presència de vianants.

Els controls preventius continuen resultant fonamentals per a la localització d’aquests conductors, ja que el 87% dels positius d’alcohol i el 51,7% de drogues van ser detectats en aquests punts de verificació.