Carretera

Aquests són els senyals de circulació de la DGT que hauràs de complir a partir del juny

La DGT alerta: aquesta és la perillosa infracció que cada vegada cometen més joves al volant

La DGT comparteix una alerta en vista de l’augment de webs que ofereixen el carnet sense examen

Aquests són els senyals de circulació de la DGT que hauràs de complir a partir del juny
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La DGT ha anunciat alguns canvis a la carretera des del mes de juny per facilitar la conducció i fer els senyals més comprensibles per als usuaris. Hi ha quatre canvis importants de cara al mes que ve. També enduriran algunes sancions per incitar a la bona conducta.

«La mobilitat està canviant i l’escenari actual és diferent del que va afrontar l’estratègia anterior. Els vehicles són cada vegada més tecnològics i connectats, un aspecte amb el qual hem de conviure. Les circumstàncies canviants requereixen una estratègia que s’hi sàpiga adaptar constantment», explica la DGT a l’’Estratègia de Seguretat Viària 2030’.

Després de 20 anys immòbil, el Reglament General de Circulació (RGC) tindrà algunes modificacions. Els canvis en la societat i la introducció de nous vehicles han fomentat aquestes modificacions en el reial decret 1428/2003.

Els quatre canvis principals en els senyals de circulació

Un dels senyals més icònics també tindrà modificacions a partir del mes de juny. El senyal de STOP canvia la tipografia i la mida de les lletres per fer-la més comprensible. En un moment en què estem subjectes a moltes distraccions, pretenen fer-lo encara més identificable.

El senyal de mala visibilitat també tindrà una modificació amb el mateix objectiu, que sigui més fàcil per als usuaris. I els punts que simulaven la boira, a partir d’ara seran línies horitzontals davant del vehicle. El disseny anterior podia generar confusió amb la zona de baixes emissions.

Notícies relacionades

Així mateix, s’incorporarà un nou senyal de perill, el dels senglars.Amb l’increment d’aquest animal a les ciutats, la DGT s’ha vist obligada a alertar-ne. Tot i que estem més acostumats a veure aquest senyal amb un cérvol, a partir d’ara també començarem a veure aquesta alternativa.

Finalment, i en aquest cas motivat per l’evolució de la societat, el senyal que indicava proximitat d’una escola també canvia. Ara serà la nena que porta el nen de la mà.