Seguretat viària

El nou radar fix a la C-17 que comença a multar a partir d’aquest dilluns a Catalunya

La DGT es cansa d’aquests avançaments i transmet un seriós avís

«Carmen, cinturó, sisplau»: la nova mesura de la DGT per alertar els conductors

Denunciat un conductor que anava a 214 quilòmetres per hora per l’A-2

El nou radar fix a la C-17 que comença a multar a partir d’aquest dilluns a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir d’aquest dilluns, 17 d’abril, entra en vigor el nou radar fix a la carreteraC-17. Aquesta incorporació s’ha instal·lat a la carretera del Figaró i Montmany (Vallès Oriental) en sentit sud, és a dir, direcció Barcelona.

A partir d’ara, en aquest tram de via la velocitat máximaes de 80 quilòmetres per hora. L’aparell està col·locat en una zona totalment visible perquè no hi hagi confusions i per advertir els conductors.

248 radars

Amb aquest nou radar,  a la xarxa viària catalana ja hi ha 248 punts de control i 40 són de tram. Els dos últims radars instal·lats van començar a multar el 30 de gener a laC-59, a l’altura de Palau-Solità i Plegamans. La ubicació i informació sobre tots aquests radars es pot consultar a la web del Servei Català del Trànsit i a les seves xarxes socials.

Reduir els accidents

Notícies relacionades

Reduir els accidentsL’objectiu principal de Trànsit és reduir la velocitat de tots els conductors perquè els accidents de trànsit disminueixin, ja que justament en aquest tram de la C-17 hi ha hagut un total de 77 accidents amb víctimes des del 2010. Aquests sistemes de control de la velocitat responen al pla de seguretat viària (PSV) 2021-2023.

El SCT explica que es trien les localitzacions d’instal·lació partint de criteris de priorització dels llocs on és necessari reduir la sinistralitat. A Catalunya, l’any 2022 la velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en l’11,1% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes.