Per Sergi Mas

El pòdcast d’EL PERIÓDICO: Quinze anys de l’AVE Barcelona-Madrid

El pòdcast d’EL PERIÓDICO: Quinze anys de l’AVE Barcelona-Madrid
1
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

Que la vida passa ràpid no hi ha cap dubte. Que els trens cada vegada van més ràpid, tampoc. Però que només hagin passat 15 anys de la inauguració de l’AVE Barcelona-Madrid sembla una broma.

Així és: aquest AVE encara és menor d’edat perquè aquesta setmana se celebren els 15 anys d’aquest trajecte que avui dia ja es xifra en 96 viatges diaris Madrid-Barcelona amb tres companyies que l’operen. Una informació que explica la periodista Cristina Buesa, especialista en infraestructures de mobilitat.

Quan es va estrenar l’alta velocitat entre dues de les grans ciutats d’Espanya, el viatge va passar de les gairebé set hores de trajecte a les dues i mitja, una diferència abismal que molts van agrair a l’instant.

Notícies relacionades

El tren, que arribava amb anys de retard, no va tenir una inauguració oficial com a tal, però sí que va ser una fita que va marcar després dels 12 anys d’obres i les interrupcions en el servei de Rodalies que van durar mesos. No era la primera línia d’alta velocitat de l’Estat, el 1992 es va estrenar el Madrid-Sevilla, però sí que va ser èpica per facilitar el transport entre les dues capitals.

On es pot escoltar

On es pot escoltar‘El pòdcast d’El Periódico’ es publica de dilluns a divendres i es pot escoltar a les plataformes iVooxSpotifyPodimoGoogle PodcastsAmazon Podcasts i Apple Podcasts.

Equip

Idea i supervisió: Iosu de la Torre.

Edició i realització: Sergi Mas.

Disseny de so: Cadena Pirenaica.

Estudi de gravació: Manolita Studios.

Veu en off: Mercè Torrents.