Dispositiu Pista

Els drons dels Mossos identifiquen 48 lladres multireincidents a les autopistes catalanes

Gràcies a la incorporació d’aquests dispositius aeris, aquest any també s’han detectat 19 vehicles utilitzats per cometre fets delictius

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La incorporació de drons per primera vegada en el dispositiu Pista de prevenció de fets delictius a les autopistes catalanes ha permès detectar els lladres abans de cometre els robatoris, segons informen aquest dissabte els Mossos d’Esquadra en un nota de premsa.

Aquest estiu, en el marc dels cinc dispositius que s’han realitzat al juliol i a l’agost, s’han identificat 48 multireincidents i s’han detectat 19 vehicles utilitzats per cometre fets delictius, cinc dels quals han quedat immobilitzats. A més, des de començament d’any, la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) ha detingut més de 40 persones implicades en robatoris i furts i ha desarticulat dos grups criminals que actuaven en aquestes zones i que estaven especialitzats en robatoris a camions en la modalitat dels teloners.

Gràcies als drons que s’han introduït aquest any en els dispositius de seguretat es té una visió ‘online’ aèria i estàtica de punts estratègics i es pot realitzar el seguiment de vehicles sospitosos.

Final del desplegament

Final del desplegamentEls Mossos d’Esquadra finalitzaran aquest dissabte el dispositiu Pista, desplegat en les principals vies catalanes, amb l’objectiu de prevenir furts i robatoris a les àrees de servei i de descans. Per primera vegada s’han utilitzat drons policials en aquest operatiu.

Aquest dispositiu s’ha dut a terme durant els mesos d’estiu davant l’increment de la mobilitat durant el període estival, que aquest any coincidia amb la tornada a la normalitat i amb un notable augment dels nivells de turisme i de vehicles a les vies catalanes respecte als dos últims anys.

Amb la tornada a la normalitat i l’arribada de l’estiu, des de finals de juny fins ara, els Mossos d’Esquadra han intensificat els patrullatges policials, mòbils i estàtics, per localitzar i detenir possibles autors de fets delictius que actuen en aquestes zones a través de l’engany i aprofitant les distraccions dels viatgers per sostreure’ls les seves pertinences.

Notícies relacionades

S’han realitzat nou controls policials per part de la Brigada Mòbil i vuit controls per part dels agents de la Unitat Central de Vehicles Aeris No Tripulats, que són qui piloten els drons. D’altra banda, agents de la Unitat de Mitjans Aeris també es van activar per complementar el dispositiu policial en tots els operatius.

Seguretat des del cel

El dispositiu d’aquest any incorpora la vigilància des de l’espai aeri amb la col·laboració de l’Àrea Central de Mitjans Aeris. Des de l’helicòpter es poden detectar possibles autors en el moment d’actuar o detectar-los abans que cometin algun robatori. Els agents d’aquest servei han complementat aquest operatiu sobrevolant l’AP-7 en els punts més estratègics i d’interès policial, incidint sobretot en la zona entre la Roca i la Jonquera, però també al Camp de Tarragona i a les Terres de l’ Ebre.

Consells per evitar robatoris a les autopistes