Mig milió de vehicles

Primera operació sortida del pont de desembre sense peatges a Catalunya

Es preveuen congestions a la C-17, C-25, C-14 i la C-16

Primera operació sortida del pont de desembre sense peatges a Catalunya

TRÀNSIT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El divendres no ha començat gaire bé. La jornada ha arrencat amb un accident a l’AP-7 a Tarragona entre dos camions que ha complicat la circulació per l’autopista durant tot el matí en sentit Barcelona. A Rodalies, també a primera hora, un despreniment de roques en la línia de Puigcerdà R3 ha deixat sense servei el recorregut entre Planoles i Ribes de Freser (Cerdanya, Girona). A les tres de la tarda arrenca el dispositiu especial de trànsit a Catalunya amb la previsió que gairebé mig milió de vehicles abandonin l’àrea metropolitana de Barcelona en la primera operació sortida del pont de desembre en què no hi haurà cabines de peatge a l’AP-7, una via ràpida ja col·lapsada els caps de setmana convencionals i que, amb la possibilitat de cinc de festa, es preveu difícil a la carretera.

El servei de Trànsit ha informat aquest migdia de retencions de fins a 6 quilòmetres a la C-58 entre el Nus de la Trinitat i Ripollet en els dos sentits de la carretera. També ha informat que a les cinc de la tarda ja hi començava a haver trams de la C-16 amb retencions entre Berga i Cercs en sentit nord.

Segons el Servei Català de Trànsit, la mobilitat de sortida prevista és de 485.000 vehicles entre les 15.00 hores de divendres 3 i les 15.00 hores del dissabte 4. Quant al retorn, s’estima que no es concentrarà només en un dia i estarà repartit entre dilluns 6 a la tarda i dimecres 8 a la tarda. El dispositiu es mantindrà fins a la mitjanit del dijous 9 de desembre.

Accés a les poblacions de muntanya

La previsió és que les principals afectacions viàries de sortida siguin el divendres 3 a la tarda i dissabte 4 al matí, a l’inici del pont. Dissabte al matí pot ser especialment complicat a la C-17 i C-25 per l’inici del Mercat Medieval de Vic i la celebració de la Fira de l’Avet d’Espinelves.

Notícies relacionades

La N-145 i la N-260 presentaran també problemes d’entrada a Andorra, segons els responsables de trànsit a Catalunya. Al llarg del pont, les vies més conflictives seran les que condueixen cap a poblacions de muntanya i també les zones d’esquí amb estacions obertes: C-14, C-16 i C-17.

Aquest és el primer pont de desembre sense peatges a la Roca i a Martorell.