Canvis en el transport públic

Renfe reorganitza els trens a les comarques de Tarragona per l'obertura de la variant de Vandellòs

El tancament de la línia de la costa entre Vandellòs i Salou clausura dues estacions i altera els horaris

Un nou Euromed unirà cada dia Tortosa i Barcelona en una hora i mitja, 50 minuts menys que ara

video 3593832 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Les comarques de Tarragona patiran, a partir del pròxim dilluns, una important transformació del seu mapa ferroviari amb múltiples canvis i novetats, que afecten els horaris, el nombre de trens i línies en servei i, fins i tot, tres estacions (amb dos tancaments i un trasllat). Malgrat la imminència de les modificacions, els nous horaris de línies importants, com la dels viatgers que vagin de Tarragona a Barcelona, no s’han conegut fins avui.

El motiu principal dels canvis és l’obertura de la variant ferroviària de Vandellòs, una doble via interior que enllaça l’Hospitalet de l’Infant amb l’estació de la línia d’alta velocitat Camp de Tarragona i que suposa de manera immediata el tancament del tram costaner entre aquella localitat i Salou.

Aquesta nova configuració física comportarà que a partir de dilluns deixin de funcionar les estacions d’Adif de Salou i Cambrils (aquesta última s’ha ressituat als afores del municipi del Baix Camp). En el primer cas, els passatgers que utilitzaven el baixador del centre de Salou ara s’hauran de desplaçar a les andanes ubicades a Port Aventura, on no hi ha venda de bitllets, per agafar una llançadora fins a Tarragona, la nova línia de Rodalies R-17.

Barcelona-València, en dues hores i mitja

Notícies relacionades

Entre els canvis en llarg recorregut destaca la circulació de vuit Euromeds diaris que uniran València i Barcelona en dues hores i 35 minuts (50 minuts menys que en l’actualitat) a través de la línia d’alta velocitat, i arribar fins a la Costa Brava sense transbords. A més, per l’estació de Tarragona ciutat passaran sis Talgos diaris en direcció a Barcelona. La ciutat de Tarragona tindrà nous horaris dels trens regionals i de rodalies.

A més, un nou tren Avant unirà des del 3 de febrer Tortosa i Barcelona en una hora i 36 minuts, 50 minuts menys que fins ara. El tren sortirà de Tortosa a les 6.20 hores i arribarà a Barcelona a les 07.56 (amb parada a l’estació de l’AVE Camp de Tarragona a les 07.18). La mateixa unitat, de 282 places, sortirà de Barcelona a les 18.30 amb arribada a Tortosa a les 20.05 hores.