Canvis en les mesures de protecció

Els nous controls de seguretat a l'AVE causen cues a Sants

Els canvis després de l'alerta d'una falsa granada provoca que 200 passatgers perdin els seus trens

cmontanyes46001206 colas en sants181123210108

cmontanyes46001206 colas en sants181123210108 / MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

L’ampliació de les mesures de seguretat en l’accés a les andanes de l’AVE a l’estació de Sants, després que un vigilant deixés embarcar per error una passatgera que portava una sivella de cinturó amb forma de granada, està provocant moltes cues i molèsties. En una setmana, 200 passatgers de l’AVE han perdut els seus trens a Madrid i han hagut de ser recol·locats en d’altres, tot i que sense cost.

Els problemes van començar fa just una setmana quan els responsables d’Adif, la gestora de l’estació, va posar en pràctica algunes de les mesures decidides en una reunió de seguretat amb els Mossos d’Esquadra i que suposaven millorar el sistema d’alerta al cos policial, però també millorar la detecció d’objectes sospitosos.

Detectors manuals amb els passatgers

L’incident de la sivella amb forma de granada es va produir quan la passatgera que la portava va poder pujar al tren amb la maleta malgrat ser detectada a l’escàner de seguretat perquè el vigilant va creure que la falsa bomba era a la maleta d’un altre passatger, que sí que va retenir.

Notícies relacionades

Fonts d’Adif han explicat que des de fa una setmana s’han obert quatre línies de control amb escàners d’equipatges i s’espera obrir-ne unes altres dues en els pròxims dies "quan arribin els nous equips". Però el retard més gran el causen ara els escorcolls personals amb un detector de metalls manual que es passa a tots els viatgers. Abans només es miraven els equipatges.

Fonts de l’empresa han indicat que seria preferible que els passatgers acudeixin amb més temps a l’estació de Sants si agafaran l’AVE, sobretot si és un dia punta com els divendres. Avui les cues davant del filtre de seguretat han arribat fins al carrer travessant tot el vestíbul.

Temes:

Renfe AVE