TEMERITAT

Un pare anima a córrer el seu fill menor al volant: "Fot-li canya. A 170" | VÍDEO

La policia deté l'home i el jove, que va presumir dels fets al centre de menors on està ingressat

702d386b-da4b-4cab-9363-56ff22b19a74-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingutun menor d’edat i el seu pare després que el jove, que està en un centre d’acolliment a la capital de la Rioja, a la tornada d’un permís de cap de setmana amb el seu pare, es vantés davant dels seus companys i algun dels educadors del centre, d’haver estat conduint el vehicle del seu progenitor per l’autopista A-68 havent arribat a assolir una velocitat de 160 km/h.

S’ha detingut el menor i el seu pare com a presumptes autors d’un delicte contra la Seguretat del Trànsit. El menor, a més, davant de la suspicàcia dels seus companys, els va arribar a mostrar un vídeo que havia gravat amb el seu mòbil i en el qual clarament se’l veia conduint fins a assolir la velocitat de 160 km/h.

Com indiquen les fonts policials en un comunicat, "a aquesta temerària conducta cal afegir-hi el fet encara més reprovable que la persona que acompanyava el menor era el seu propi pare, que era la persona que estava gravant els fets i que animava el menor a incrementar la velocitat del vehicle".

En el vídeo es pot sentir com el pare anima el menor: "Fot-li, fot-li canya. Gairebé a 170, a 160. Ja vas al màxim". 

Avís del centre de menors

Notícies relacionades

Agents de la Policia Nacional, adscrits a la Unitat de Família i Dona (UFAM) de la Direcció Superior de Policia de la Rioja van ser advertits pel centre, van obrir una investigació que va culminar amb la constatació dels fets revelats pel menor, la intercepció i intervenció del telèfon mòbil del menor que contenia una gravació del moment de la conducció, així com la detenció de tots dos per un delicte contra la Seguretat de Trànsit.

Finalment, el menor, que té 17 anys, va ser posat en llibertat amb càrrecs i entregat als seus educadors del centre de protecció. A més, es va donar compte a la Fiscalia de Menors, mentre que el seu pare va quedar a disposició del Jutjat de Guàrdia, juntament amb les Diligències practicades.