La meitat dels morts en accidents de trànsit a Barcelona són motoristes

Nou dels 17 morts en sinistres a la ciutat des del gener anaven amb moto

rjulve43484652 barcelona 25 05 2018 barcelona sociedad accidente mortal de 181019123413

rjulve43484652 barcelona 25 05 2018 barcelona sociedad accidente mortal de 181019123413 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona ha registrat des del gener d’aquest any 17 morts en accidents de trànsit, en què 9 dels morts, és a dir, més de la meitat, eren motoristes. La xifra total de persones que han perdut la vida en aquest tipus de sinistres a la ciutat ha augmentat en cinc respecte de l’any passat, amb 12 víctimes mortals, 7 de les quals anaven amb moto.

Aquesta informació s’ha donat a conèixer aquest divendres en el 24è Fòrum Barcelona de Seguretat. En la inauguració de les jornades, onl’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat aquestes xifres de motoristes morts, la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha indicat que a la ciutat la moto ocupa el 7% delsdesplaçaments urbans, però és present en més del 30% dels accidents.

"L’accidentalitat a la moto continua sent molt superior, una de cada cinc víctimes mortals és un motorista"

Juli Gendrau

Director del Servei Català de Trànsit

Notícies relacionades

Durant la presentació del fòrum s’han tractat diversos temes i s’han fet diferents peticions per reduir i controlar els accidents de trànsit. A més, el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, ha afirmat que s’ha d’apostar per reduir els mitjans de transport privat, com motos i cotxes, "no només perquè són els més contaminants", sinó perquè són els que tenen més accidentalitat.

D’altra banda,Josep Mateu, president del RACC, ha demanat que es controlin més els comportaments de risc i ha demanat alcoholèmia zero per a motoristes