LA LLUITA CONTRA ELS ACCIDENTS

No portar el casc o el cinturó costarà més punts

«Qui no utilitzi els elements de seguretat ja no pot al·legar desconeixement», argumenta Pere Navarro

zentauroepp42707869 garcia  ribera d ebre   29 03 2018  accidente de trafico  op180904122013

zentauroepp42707869 garcia ribera d ebre 29 03 2018 accidente de trafico op180904122013 / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

Despues de dotze anys del carnet per punts, qui no porti el cinturó cordat o el casc posat, ja no pot al·legar falta d’informació. Hi continua havent, no obstant, un percentatge de morts d’entre el 10% i el 20% que no portaven aquests elements de seguretat. Per aquestes raons el director general de Trànsit, Pere Navarro, es proposa augmentar com a mínim dels tres actuals a quatre punts la sanció per no portar-los.

Navarro ha llançat la proposta aquest dijous en la seva comparaixença a la Comissió de Seguretat Viària del Congrés dels Diputats. La mesura formaria part de la reforma de la llei de Seguretat Viària que promou l’Executiu i que inclou també augmentar de tres a quatre o sis punts conduir mentre es manipula el telèfon mòbil. Com ha recordat Navarro, les distraccions, “els whatapps”, són la primera causa d’accident a les carreteres.

Més matèria a les autoescoles

Notícies relacionades

El director general ha explicat també als diputats la seva intenció d’introduir un temps de formació presencial sobre seguretat viària obligatori a les autoescoles com a requisit per obtenir el carnet de conduir. Alhora, promourà la creació d’un itinerari de formació professional reglada en seguretat viària i mobilitat.

Les seves propostes de disminuir de 100 km/h a 90 km/h la velocitat màxima a les carreteres convencionals i augmentar el nombre de radars, anunciades anteriorment, les ha sotmès a la consideració dels diputats en aquests termes: “Si ho fem amb l’acord de tothom serà més fàcil, sinó, ho intentarem igualment, però serà més complicat”.