TECNOLOGIA

Els Mossos estudien l'ús de drons per a infraccions de trànsit

La policia catalana està analitzant la seva utilitat en aquest camp i encara no precisa quan s'implantarà

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Mossos d’Esquadra estan estudiant la possibilitat d’utilitzar drons per imposar sancions als conductors que cometin alguna infracció al volant a les carreteres catalanes, d’igual manera que ja ha posat en pràctica aquest estiu la Direcció General de Trànsit (DGT).

En declaracions a Europa Press, el portaveu del cos, Albert Oliva ha explicat que "s’està mirant la utilitat" que tindrien en aquest camp, tot i que no ha precisat quan es posaria en marxa la mesura.

En aquest sentit, Oliva ha condicionat la seva implantació a millorar els artefactes actuals del cos perquè requeririen "captar unes imatges prou nítides de les matrícules".

Així mateix, ha apuntat altres factors per a l’ús d’aquests aparells com treballar conjuntament amb el Servei Català de Trànsit (SCT) i la comissió de videovigilància, per aquesta raó no ha aventurat una data exacta de la seva introducció.

La policia catalana compta amb cinc drons que, com ha especificat el seu portaveu, treballen en tres àmbits, investigació, trànsit i seguretat ciutadana i que porten els quatre pilots i cinc radiofonistes formats en aquest camp, però que s’espera ampliar en el futur.

Estrena en el Mobile

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra van incorporar per primera vegada drons en tasques de seguretat en el Mobile World Congress (MWC), que es va celebrar el febrer a Barcelona, i Oliva ha lloat el seu ús, qualificant-lo de valuós, així com un "complement" dels dispositius policials. També ha recordat que els aparells es van utilitzar durant els Jocs del Mediterrani de Tarragona del mes de juny passat.

Oliva ha dit que l’ús policial dels drons suposa una millora en les diligències policials que aporta "més proves i qualitat en la decisió que pugui prendre un jutge", ja que s’ofereixen imatges des d’una altra perspectiva, especialment en el cas d’accidents.