CONTROL DE VELOCITAT

Trànsit instal·la un radar de tram a l'AP-7 entre Santa Perpètua i Mollet

Catalunya ja compta amb 28 dispositius d'aquest tipus per controlar la velocitat

Trànsit instal·la un radar de tram a l'AP-7 entre Santa Perpètua i Mollet
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en funcionament un nou radar de tram a l’AP-7 entre Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès  en sentit Girona, que controlarà la velocitat al llarg de 5,971 quilòmetres de via, on la velocitat màxima permesa és de 120 km/h.

Segons ha informat el SCT en un comunicat, el cinemòmetre està ubicat entre els quilòmetres 146-600 i 140-629, amb la qual cosa ja són 134.513 els quilòmetres de la xarxa viària catalana amb aquest sistema de control de velocitat.

La instal·lació del nou dispositiu eleva a cinc els radars de tram posats en funcionament pel SCT durant el 2018, que han fet pujar de 23 a 28 el nombre total de radars a les carreteres catalanes.

Reconeixement de matrícules

Notícies relacionades

Aquest sistema de control de la velocitat funciona a través d’un dispositiu de reconeixement de matrícules situat al principi i al final del tram controlat, que a més mesura el temps que tarden els vehicles a recórrer l’interval i calcula la velocitat mitjana per determinar si s’ha superat el límit màxim permès.

La instal·lació dels radars de trànsit està fixada pel Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020, i, segons el SCT, suposen una "eina eficaç" en el context de l’estratègia Visió Zero, un pla iniciat el 2017 que busca erradicar completament els accidents de trànsit en carreteres.