Montcada acusa Foment i Adif de l'últim atropellament mortal de tren

L'ajuntament recrimina al Govern central que incompleixi la promesa de soterrar les vies

Convocada una concentració de protesta per a aquest dimarts a la tarda

fcasals12881532 montcada i reixac   santa maria 21 04 2010  estacion de cerc170109195158

fcasals12881532 montcada i reixac santa maria 21 04 2010 estacion de cerc170109195158

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha acusat "directament" el Ministeri de Foment i Adif de l'atropellament mortal a les vies de tren de la línia R2 de Rodalies al seu pas per la ciutat que ha tingut lloc aquest dilluns.

El consistori ha informat en un comunicat en què explica que un home, la identitat del qual es desconeix, ha perdut la vida avui abans de les 15:00 hores al ser atropellat per un tren al pas a nivell del carrer de Pasqual del municipi.

"Estem cansats i indignats del menyspreu sistemàtic que rep Montcada per part de l'Estat", assenyala en el comunicat l'alcaldessa de la ciutat, Laura Campos (ICV-EUiA), que assegura que el ministeri no ha respost les peticions consistorials de reprendre les negociacions amb Madrid.

L'exministra de Foment Ana Pastor es va comprometre abans de deixar el càrrec a incloure una partida pressupostària per al projecte de soterrament de la R2 en els pressupostos del 2017, però aquesta mesura no ha sigut corroborada encara pel nou titular del departament, Íñigo de la Serna.

CONCENTRACIÓ DE PROTESTA

Després de l'últim atropellament mortal de tren, que fa el número 167 des que es comptabilitzen les víctimes d'atropellaments de tren a la ciutat, el consistori ha tornat a demanar aquest dilluns una entrevista amb Foment, mentre que aquest dimarts, a les 18:30 hores, s'ha convocat una concentració al punt on ha tingut lloc l'atropellament.

Notícies relacionades

La circulació de les línies de Rodalies R2 nord i R11 ja s'ha restablert després que s'hagi retirat el cadàver de l'home atropellat a les 14:46 hores.

El succés ha causat endarreriments de 45 minuts, però Renfe assegura que les línies "progressivament oferiran freqüències i horaris habituals".