Al Consell Comarcal

Alcaldes del Vallès demanen firmar l’acord Estat-Generalitat que farà possible la Ronda Nord

El Govern i la Generalitat segellen els pactes per transferir 914 milions a infraestructures i el traçat de la B-40

¿Què és el Quart Cinturó i com afectaria el Vallès?

Alcaldes del Vallès demanen firmar l’acord Estat-Generalitat que farà possible la Ronda Nord

Anna Mas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa setmanes que el protocol de la Ronda Nord ja estava acabat, un acord que s’havia d’haver tancat a la primavera, però no ha sigut fins a l’arribada d’Ester Capella com a nova consellera de Territori que s’ha pogut consensuar. El seu antecessor, Juli Fernández, era un històric opositor a aquesta infraestructura, que ja havia rebutjat com a alcalde de Sabadell.

Ara, la maquinària del projecte està encesa. És qüestió de dies que es firmi el protocol, que estava previst en un pacte al qual es va arribar per aprovar els pressupostos de la Generalitat de Catalunya el 2023 gràcies al vot favorable del PSC. La firma d’aquest pacte, al costat del segell de la transferència de 914 milions a infraestructures i el traçat de la B-4, està prevista que es faci abans de la campanya electoral.

Així doncs, els alcaldes del VallèsMarta Farrés (Sabadell), Jordi Ballart (Terrassa) i Ignasi Giménez (Castellar del Vallès)– han sol·licitat tant a la consellera de Territori i Sostenibilitat com a la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana tres qüestions relacionades entre si.

En primer lloc, que l’acord per redactar el projecte de la Ronda Nord es firmi a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental; en segon lloc, ser partícips de la firma, i, finalment, que les dues institucions expliquin als agents econòmics i socials en què consisteix l’acord.

Els alcaldes dels tres municipis sol·liciten que «la firma entre les dues parts que farà possible el finançament i l’execució de la Ronda Nord es faci a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, amb la participació de les tres alcaldies, els agents econòmics i socials del territori, per informar també dels termes de l’acord i les accions que puguin fer-se». Asseguren que per al Vallès el projecte té una «gran transcendència».

«Darrere d’aquesta petició hi ha una voluntat de treballar conjuntament que ja es va expressar fa un any en la trobada conjunta a la seu comarcal», afegeixen.

Notícies relacionades

Els tres alcaldes qualifiquen «de gran transcendència» el projecte i manifesten que l’acord per la Ronda Nord «suposa un avanç importantíssim per donar dinamisme a un dels territoris industrials líders de Catalunya i per a la mobilitat diària de la ciutadania de la comarca».

Recorden que «és una infraestructura molt demanada pel territori pel que suposa en termes de millora de les comunicacions, descongestió del trànsit de vehicles i reducció de contaminació que suporten els nostres centres urbans i millora de les comunicacions i de la competitivitat del nostre territori» .