Ronda Nord

L’Arc Metropolità reclama a la Generalitat la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa

Els consistoris també reclamen una millora del finançament local per fer front als increments de despesa

L’Arc Metropolità reclama a la Generalitat la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els consistoris de l’Arc Metropolità de Barcelona reclamen a la Generalitat que faci realitat la connexió entre Sabadell i Terrassa a través de la Ronda Nord.

El 10 de juny passat, el Ministeri de Transports i els dos ajuntaments van escenificar l’acord a què la Generalitat s’havia d’afegir.

Els municipis defensen la unitat del territori per fer possible una via que pagaria el Govern central, transferint els diners a la Generalitat a través de la disposició addicional tercera de l’Estatut.

El Govern «ha d’escoltar la petició»

En l’assemblea del col·lectiu, celebrada aquest dimecres a l’Ajuntament de Terrassa, els municipis han acordat una declaració en la qual es reclama al Govern espanyol que escolti la petició del territori.

L’objectiu és garantir un moviment òptim entre els tres municipis que uniria (Sabadell-Terrassa-Castellar).

«És una infraestructura bàsica per al territori i per garantir la competitivitat de les empreses i que ja està inclosa en el Pla de Mobilitat del Vallès, no entenem què va passar el 10 de juny, i continuem reclamant que s’acceptin els recursos de l’Estat», ha detallat l’alcalde de Terrassa i amfitrió de la trobada, Jordi Ballart.

La proposta disposa de consens

Notícies relacionades

La presidència de l’associació i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha destacat que «és mentida» quan es diu que la via no disposa del consens del territori.

«Hi ha acord de Terrassa, Castellar, Sabadell, el Parlament i ara l’Arc Metropolità, hem de ser molt contundents i no confondre acord amb el territori amb unanimitat d’alguns», ha dit.