Pel malbaratament d’aigua

Activistes climàtics assalten un camp de golf de Terrassa

Activistes climàtics tapen amb ciment forats de golf a sis províncies per denunciar la despesa d’aigua

Talls de trànsit i pintura als ‘palazzos’: Meloni declara la guerra als activistes climàtics

Activistes climàtics assalten un camp de golf de Terrassa
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Activistes contra el canvi climàtic han plantat múltiples enciams al Reial Club de Golf el Prat, ubicat a Terrassa, com a símbol de protesta, com ha pogut confirmar EL PERIÓDICO.

Amb el lema «Als rics, ni gota», els participants denuncien el malbaratament d’aigua que suposa aquest esport, dins del context d’una sequera estesa a tot Espanya, sota la reivindicació «golf clausurat per justícia climàtica».

El director esportiu del camp de golf egarenc, Jorge Olmos, assegura en aquest diari que «l’acció no els afecta». Sense mostrar preocupació, afegeix que «tan sols hi havia vegetals que ocupaven pràcticament 2 m² situats en una cantonada del camp». Olmos manifesta que l’acció ha sigut per falta de «desconeixement» de la realitat dels camps.

Es tracta d’una acció coordinada pel grup d’activistes climàtics Rebelión o Extinción (XR) junt amb organitzacions com Arran i Futuro Vegetal València. Així, aquest diumenge 2 de juliol, van aparèixer una desena de camps de golf –de Barcelona, Madrid, València, Eivissa, Biscaia i Navarra– amb forats tapats amb ciment o amb planters.

Notícies relacionades

Segons xifres publicades a les xarxes socials dels col·lectius, «un camp de golf consumeix uns 500.000 m³ d’aigua anual, despesa que equival al consum de 10.000 habitants» i denuncien que «aquest esport consumeix més aigua que Barcelona i Madrid juntes» i lamenten que representi un «luxe elitista»: «El 0,6 de la població juga a golf, la resta pateix la sequera».

Més notícies de Terrassaa l’edició local d’EL PERIÓDICO