Nou ajuntament

ERC i Junts, relegades a Terrassa a «projecció de ciutat» i «drets humans» en el nou ‘Govern Ballart’

ERC i Junts, relegades a Terrassa a «projecció de ciutat» i «drets humans» en el nou ‘Govern Ballart’
1
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

L’alcalde de Terrassa Jordi Ballart (TxT) ha presentat la nova estructura del govern ja amb majoria absoluta per afrontar el pròxim mandat.

El nou executiu format per Tot per Terrassa (11), ERC (2) i Junts per Terrassa (2) 15 regidories i 6 tinences d’alcaldia –en suma una respecte a l’anterior mandat–, dos dels quals són Ona Martínez (ERC), que dirigirà l’àrea de Projecció de Ciutat, i Mertixell Lluís (Junts), a qui se li ha atorgat l’àrea de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans.

A més, la nova organització municipal tindrà dues regidories noves: Indústria, amb l’objectiu d’implementar el Pla de Polígons i Cicles de l’Aigua, fruit del context actual de sequera i la municipalització de l’aigua. Són dirigides per Maise Balcells i Patricia Reche, respectivament. Així, el nou cartipàs egarenc deixa en mans dels regidors de Tot per Terrassa les principals àrees de govern, un fet que queda reflectit en les dotacions de les esmentades àrees en els pressupostos del 2023.

Maise Balcells –una cara nova del consistori, però molt reconeguda pel seu pas com a directora a la fundació Prodis– és la primera tinenta d’alcalde i dirigirà l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert amb l’objectiu d’agilitzar els tràmits del consistori i el pressupost, dues fites marcades per conquerir-les en els 100 primers dies de mandat.

Xavier Cardona és el segon tinent d’alcalde, que dirigeix l’àrea de Territori i Sostenibilitat que s’ocuparà d’arquitectura i urbanisme, mobilitat, trànsit i transport i neteja.

La tercera i la quarta tinença d’alcaldia són per a Ona Martínez i Mertixell Lluís, respectivament. Noel Duque dirigeix la cinquena tinença d’alcaldia, àrea d’Acció Social i Cicles de Vida amb competències en serveis socials, famílies, infància, adolescència, joventut, benestar emocional i animal. Finalment, la sisena tinença d’alcaldia és per a Joan Salvador, que s’ocuparà de la Promoció Econòmica i l’Educació.

Notícies relacionades

Finalment, les regidories de districte quedaran distribuïdes de la següent manera:

  • Districte 1: Meritxell Lluís

  • Districte 2: Luisa Melgares

  • Districte 3: Montserrat Alba

  • Districte 4: Laura Rivas

  • Districte 5: Patricia Reche

  • Districte 6: Noel Duque

  • Districte 7: Rosa Boladeras

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO